ПоддержатьУкраїнська

Слідчих-хабарників будуть судити у Києві

StopCor
StopCor

StopCor

Слідчих-хабарників будуть судити у Києві

У Києві судитимуть слідчих за хабар у 230 тисяч гривень. Про це повідомили в прес-службі ДФСУ.

У листопаді 2015 року було затримано двох працівників слідчого управління фінансових розслідувань Міжрегіонального головного управління ДФС — Центрального офісу з обслуговування великих платників, які створювали умови для перешкоджання господарській діяльності одного з підприємств у Києві.

Встановлено, що співробітники податкової міліції вимагали перерахувати на особистий банківський рахунок 230 тисяч гривень за непроведення обшуків на підприємстві.

За вказаним фактом відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) ККУ. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю з конфіскацією майна.

Обвинувальний акт на слідчих-хабарників вже направили на розгляд до Печерського районного суду міста Києва.

- Зараз у багатьох побутує думка про те, що проблеми простіше "порішати" з допомогою грошей. Нам самим варто "перемкнути" ці думки на інші: ми не даємо хабарі, ми хочемо жити краще, - коментує корупційні дії правозахисник Богдан Хмельницький - Цієї проблеми ми не зможемо уникнути, доки у чиновників і суддів не буде відповідальності за їхні діяння.

Повне інтерв'ю з правозахисником можна прочитати тут:

Богдан Хмельницький: корупція – це невиліковна хвороба, єдиний вихід – покарання.

Другие новости