ПоддержатьУкраїнська

На Чернігівщині чиновник "погорів" на хабарі

StopCor
StopCor

StopCor

На Чернігівщині чиновник 'погорів' на хабарі

На Чернігівщині за закриття виконавчих проваджень по адміністративних справах посадовець вимагав та отримав 3,8 тис. грн неправомірної вигоди, повідомляють у департаменті захисту економіки Національної поліції України.

Так, працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції Чернігівської області припинили схему здирництва грошей з громадян працівниками виконавчої служби.

У рамках кримінального провадження, відкритого військовою прокуратурою Деснянського гарнізону Центрального регіону України за ч.3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, правоохоронці встановили особу хабарника.

Встановлено, що за закриття виконавчих проваджень в адміністративних справах 30-річний держвиконавець вимагав від громадянина 3,8 тис. грн неправомірної вигоди.

16 березня, під час отримання неправомірної вигоди, посадовця затримали працівники УЗЕ та прокуратури.

Наразі його затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Посадовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

Другие новости