ПоддержатьУкраїнська

На Чернігівщині посадовець із Міноборони налагодив механізм "відкатів"

StopCor
StopCor

StopCor

На Чернігівщині посадовець із Міноборони налагодив механізм 'відкатів'

Співробітники Служби безпеки України спільно із військовою прокуратурою викрили в Чернігівській області масштабний механізм отримання "відкатів" посадовцями при здачі в оренду нерухомості Міністерства оборони України. 

У спецслужбі встановили, що один з керівників філії Державне підприємство "Військторг» концерну "Військторгсервіс" й був організатором незаконної оборудки. На території Чернігівського гарнізону структура управляє кількома об'єктами, зокрема магазинами, базами та кав'ярнями, які здає в оренду комерційним структурам.

Задокументовано, що зловмисник час від часу отримував хабарі від підприємців. Спершу здирник вимагав гроші при оформленні договорів. Ця сума становила від 5 до 10 тисяч гривень. Окрім того, посадовець вимагав від бізнесменів щомісяця платити "внески". Сума хабара залежала від вартості та важливості об'єкта. В СБУ встановили, що чиновник заробляв на орендарях нерухомості приблизно тридцять тисяч гривень щомісяця.

"Правоохоронці затримали керівника філії, згідно зі статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України, на території військового містечка під час отримання 1,8 тисячі гривень щомісячної "данини" від орендаря невеличкої кав'ярні. Відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 368  Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення посадовцю про підозру у скоєнні злочину. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії", – сказали в прес-центрі спецслужби.

Нагадаємо, служба безпеки України спільно з Військовою прокуратурою Західного гарнізону затримала на хабарі в Львові хірурга медичної служби Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного.

На Чернігівщині посадовець із Міноборони налагодив механізм ''відкатів''

Другие новости