ПоддержатьУкраїнська

На Дніпропетровщині невідомі спалили авто журналіста-розслідувача

StopCor
StopCor

StopCor

На Дніпропетровщині невідомі спалили авто журналіста-розслідувача

Зранку 12 лютого невідомими було здійснено підпал автомобіля члена НМПУ Сергія Гузя, відомого журналіста і редактора, який віднедавна очолив новостворений місцевий медіа-проект у місті Кам'янське.

Про це повідомили у комітеті незалежної медіа-профспілки України.

Підпал автомобіля, здійснений у дворі багатоквартирного будинку зранку вихідного дня, не лише є актом цинічного нехтування безпекою звичайних громадян, це – злочин проти всієї громади міста Кам'янське, зауважують у НМПУ. Замовники злочину ніби говорять: кожен, хто дозволяє говорити неприємні речі про місцевих "авторитетів", хто хоче дізнатися правду, не може почуватися безпечно. Не можуть почуватися безпечно і сусіди цих людей.

Комітет НМПУ звертається до Міністра внутрішніх справ України А.Авакова з вимогою провести повне та об'єктивне розслідування злочину. Від Генерального прокурора України Юрія Луценка Комітет НМПУ очікує взяти цю справу під особистий контроль. Не хочеться, щоб ця справа поповнила сумний перелік нерозкритих злочинів проти журналістів, або, "для зручності", була би перекваліфікована на "побутове хуліганство".

Про інцидент НМПУ поінформувала Міжнародну Федерацію Журналістів і сподівається, що і міжнародний контроль над розслідуванням справи сприятиме результату. Винні у спробі залякати журналіста (не лише виконавці, а й замовники) мають бути встановлені та покарані, адже це єдиний шлях для унеможливлення подібних злочинів у майбутньому, кажуть у медіа-профспілці.

Другие новости