ПоддержатьУкраїнська

На Дніпропетровщині злочинці вивели у "тінь" понад 22 млн грн

StopCor
StopCor

StopCor

На Дніпропетровщині злочинці вивели у 'тінь' понад 22 млн грн

Функціонування злочинної схеми, за якою у "тінь" було виведено понад двадцять два мільйони гривень, викрила на Дніпропетровщині Служба безпеки України.

На Дніпропетровщині злочинці вивели у ''тінь'' понад 22 млн грн

Про це повідомили у прес-службі СБ України.

Одне з приватних підприємств Полтави, що займається виготовленням та реставрацією гідронасосів, постачало низці гірничо-збагачувальних комбінатів Дніпропетровської області обладнання з відпрацьованим ресурсом на 70 - 90 відсотків, як нове. Кошти, отримані внаслідок оборудки, переводилися на рахунки фіктивних фірм та розподілялися між посадовцями дніпропетровських та полтавського підприємств.

Упродовж 2015-2016 років зловмисники незаконно перевели у готівку понад 22 мільйони гривень. Також полтавські ділки систематично порушували Закон України "Про санкції". Протягом 2016 року підприємство закуповувало гідронасоси у афілійованих компаній, проводило їх ремонт та поставляло на адресу російських підприємств, включених до санкційного списку.

На Дніпропетровщині злочинці вивели у ''тінь'' понад 22 млн грн

Під час обшуків у житлових та офісних приміщеннях, які використовували зловмисники, співробітники спецслужби вилучили понад 280 тисяч гривень, 76 тисяч російських рублів, 68 тисяч доларів США та 11 тисяч євро готівкою, комп'ютерну техніку та фінансово-господарську документацію з доказами протиправної діяльності.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 358 Кримінального кодексу України, тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх причетних до фінансової оборудки.

Другие новости