ПоддержатьУкраїнська

На Донеччині прокурор, якого затримали на хабарі, отримав 6 років тюрми з конфіскацією

StopCor
StopCor

StopCor

На Донеччині прокурор, якого затримали на хабарі, отримав 6 років тюрми з конфіскацією

На Донеччині прокурора, якого затримали під час отримання хабара, засудили до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Про це повідомляє Depo.Донбас з посиланням на прокурора Донецької області Євгена Бондаренка.

Повідомляється, що прокуратура Донецької області здійснювала досудове розслідування та підтримання публічного обвинувачення у суді.

"Вироком суду працівника органів прокуратури визнано винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України", - йдеться у повідомленні.

Доведено, що прокурор однієї із місцевих прокуратур Донеччини у червні 2017 року вимагав у співробітника поліції 3 тис. грн.

"За вказану суму прокурор обіцяв не ініціювати питання про відкриття кримінального провадження щодо заявника за неналежне виконання останнім своїх службових обов'язків", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 1 червня 2017 заявник через посередника передав зазначену суму хабара працівнику прокуратури, залишивши гроші у шухляді робочого стола. Слідчі прокуратури Донецької області спільно з СБУ під час санкціонованого обшуку кошти в розмірі 3 тис. грн виявили та вилучили.

"Суд дослідив докази, наведені стороною обвинувачення, та, визнавши чоловіка винним в інкримінованому злочині, призначив покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах строком на 3 роки", – йдеться у повідомленні.

Другие новости