ПоддержатьУкраїнська

Україна потрапила до десятки країн з найбільшими витратами на продукти

StopCor
StopCor

StopCor

Україна потрапила до десятки країн з найбільшими витратами на продукти

Україна ввійшла до десятки країн світу, які найбільше витрачають на продукти. 

Про це у Facebook написав директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, передає Depo.ua.

"За даними Міністерства сільського господарства США, Україна входить до десятки країн, громадяни яких найбільше витрачають на продукти. Якщо скласти витрати на харчування, сигарети та алкоголь — до п'ятірки. Українці 2016-го витратили 38% від усіх доходів на продукти. 8,1% на алкоголь та сигарети. Тобто загальні витрати на ці дві групи склали 46,1%", - написав він.

За результатами дослідження американці найменше витрачають на продукти та шкідливі звички. За 2016 рік вони витратили 6,3% доходів на харчування та 2% на алкоголь і сигарети.

"У Європі найменші витрати в британців – лише 8,1% на продукти та 3,8% на віскі та сигари. Останнє місце за дослідженнями в Нігерії, громадяни якої на все це витрачають майже 60%. Поляки витрачають на харчування 16,5% та 6,2% на шкідливі звички. Китайці - 22,5% і 2,3%, відповідно. У Єгипті 36,7% доходів витрачається на їжу та 4,5% на тютюн. Одна знана людина в Україні сказала б, що більше українців люблять їсти та пити лише нігерійці, кенійці та камерунці", - додав Дорошенко.

Однак за сукупними витратами сімей на погані звички українці входять до п'ятірки країн світу з найбільшими витратами. Попереду лише Естонія, Білорусь, Угорщини і Чехія.

Другие новости