ПоддержатьУкраїнська

На Луганщині посадовців Держпродспоживслужби затримали на хабарі

StopCor
StopCor

StopCor

На Луганщині посадовців Держпродспоживслужби затримали на хабарі

Керівника управління Держпродспоживслужби та заступника начальника лікарні ветеринарної медицини Біловодського району Луганської області затримали під час отримання хабара в 1 тис. 850 грн. За місцем проживання цих посадових осіб вилучено майже 140 тис. грн, походження яких перевіряється. Про це передає УНН з посиланням на прес-службу обласної прокуратури.

"Слідчими прокуратури Луганської області спільно з працівниками головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю управління Служби безпеки України в Луганській області 20.06.2017 року під час одержання чергової неправомірної вигоди затримано виконувача обов’язків начальника управління Держпродспоживслужби в Біловодському районі та заступника начальника Біловодської районної державної лікарні ветеринарної медицини", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що вказані посадовці будучи пов’язаними сімейними відносинами, систематично, за попередньою змовою вимагали неправомірну вигоду за надання ветеринарного свідоцтва, що підтверджує стан здоров’я тварин з метою їх подальшої реалізації, у тому числі в Російській Федерації, без їх фактичного огляду та перевірки документів встановленої форми.

В ході проведення контролю за вчиненням злочину встановлено, що зазначені посадовці неодноразово одержували від мешканця одного з районів Луганської області неправомірну вигоду. Викрито їх при одержанні суми в розмірі 1 тис. 850 грн, після чого затримано у порядку ст. 208 КПК України.

За даним фактом здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Під час проведення обшуків за місцем проживання вказаних посадових осіб, слідчими прокуратури Луганської області спільно з працівниками управління СБУ в Луганській області виявлено та вилучено майже 140 тис. грн, походження яких перевіряється.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення їх від посади.

Нагадаємо, що санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-ьох років, з конфіскацією майна.

Другие новости