ПоддержатьУкраїнська

На Миколаївщині судитимуть командира військової частини, недбалість якого призвела до 171 тис грн збитків

StopCor
StopCor

StopCor

На Миколаївщині судитимуть командира військової частини, недбалість якого призвела до 171 тис грн збитків

За процесуального керівництва військової прокуратури Миколаївського гарнізону Південного регіону України до суду направлено обвинувальний акт стосовно командира однієї з військових частин, дислокованих на Миколаївщині, за фактом недбалого ставлення до військової служби, що заподіяло 171 тис грн шкоди (ч. 1 ст. 425 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що командир у 2014 – 2016 роках допустив втрату вантажного причепу, який після вивезення з АР Крим зберігався на відкритій ділянці військового полігону в Миколаївській області.

Окрім цього, він надав усне розпорядження підлеглим без документів передати два автомобілі «УРАЛ 4320» для ремонту невстановленій особі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Слідчого управління територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Миколаєві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.За матеріалами Спеціалізованої прокуратури

у військовій та оборонній сфері Південного регіону

Другие новости