ПоддержатьУкраїнська

Нацрада оштрафувала "Інтер" за концерт до Дня перемоги

StopCor
StopCor

StopCor

Нацрада оштрафувала 'Інтер' за концерт до Дня перемоги

Нацрада оштрафувала  телеканал "Інтер" за трансляцію концерту до Дня перемоги. Члени ради зійшлись на думці, що ведучі шоу дозволили собі висловлювання, які розпалюють ворожнечу.

Новину передає "Преса України".

Керівництво телеканалу "Інтер" буде змушене заплатити  чималий штраф. Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зобов’язала телеканал заплатити понад 4 млн грн за трансляцію скандального концерту до Дня перемоги під назвою "Перемога. Одна на всіх". А саме за "розпалювання ворожнечі".

Зокрема, таку пропозицію виніс голова Національної ради Юрій Артеменко. Члени ради одноголосно його підтримали.

"Слова ведучих концерту в умовах ведення проти України агресивної інформаційної війни не тільки на її території, але і в світі, мають подвійне, неоднозначне трактування. В умовах агресії і окупації, анексії частини території, визнаної світовою спільнотою, поширення судження, зокрема, "нехай іноді нам здається, що все проти нас, що ми в чужій країні", має маніпулятивний характер, спрямований на виділення окремих груп людей, і є такими, що розпалюють національну ворожнечу", – розповів Артеменко.

Він також нагадав, що висловлювання ведучих концерту Андрія Доманського та Анастасії Даугуле свідчать про наявність порушень ст. 6 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", ст. 28 Закону України "Про інформацію".

Артеменко також пояснив, що сума 4 млн 46 тис. грн – це 25% розміру ліцензійного збору. Варто зазначити, що це найбільший штраф, який був призначений Нацрадою.

Так, "Інтер" має 30 днів, щоб заплатити штраф, якщо рішення Нацради не буде оскаржене у суді.

Другие новости