ПоддержатьУкраїнська

Оприлюднили нові кадри вбивств активістів на Майдані. ВІДЕО

StopCor
StopCor

StopCor

Оприлюднили нові кадри вбивств активістів на Майдані. ВІДЕО

У Києві відбулося чергове засідання у справі екс-беркутівців, які підозрюються в розстрілі активістів під час Євромайдану. На ньому сторона обвинувачення продемонструвала нове відео з моментами убивств учасників акцій протесту снайперами.

Новину повідомляє "Преса України".

Нове відео було зняте на момент подій на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року в столиці України. Фрагмент відео показали на засіданні Святошинського райсуду Києва, файли долучили до справи екс-беркутівців. Запис отримав на пошту один з родичів потерпілих, який і надав його правоохоронним органам і суду. Хто його автор – невідомо.

https://youtu.be/Y0xEUuxLLds

Судячи з ракурсу, відео знімали зі сторони готелю "Україна". Камера зафіксувала, як активісти ховалися за імпровізованими бетонними барикадами. Силовики-снайпери стріляли по них з-за вантажних авто, виставлених перед цими барикадами. Зафіксовані кілька спалахів та порохових вихлопів. Видно, що вогонь по учасниках акцій протесту вели люди, зодягнуті в чорний камуфляж. Від їхніх куль падали поранені активісти, були серед них й загиблі.

Прокурор Департаменту спецрозслідувань ГПУ Роман Псюк заявив, що відео є свідченням того, що протестувальники не йшли у наступ. Вони лише хотіли підпалити шини, щоб димовою завісою відгородитися від куль снайперів. Проте сторона захисту в особі адвоката екс-беркутівців Олександра Горошинського заявила, що запис не містить ніяких нових додаткових даних. Він додав, що суду для уникнення тиску потрібно дочекатися результатів експертизи по балістиці.

Другие новости

Земля, имение и квартиры в Киевской области: журналисты посетили владение заместителя командующего НГУ Билоуса (фото)

Земля, имение и квартиры в Киевской области: журналисты посетили владение заместителя командующего НГУ Билоуса (фото)

Журналисты СтопКора приехали к заместителю командующего Нацгвардией Билоусу, чтобы спросить о скандальном приобретении формы для НГУ и его декларации