ПоддержатьУкраїнська

Під "Градами" бойовиків загинули українські військові

StopCor
StopCor

StopCor

Під 'Градами' бойовиків загинули українські військові

Інтенсивні вогневі атаки бойовиків фіксувалися по всьому фронту зони АТО минулої доби, 26 січня. Незаконні збройні формування не шкодували сил: пустили в хід "Гради", 152-мм артилерію, танки та БМП, не кажучи вже про міномети. В результаті загинуло двоє українських військових.

Новину повідомляє прес-центр штабу АТО, передає "Преса України".

Загалом за добу бойовики 63 рази порушували режим тиші. В напрямку Маріуполя неподалік населеного пункту Широкине сили АТО накрили 152 міліметровою артилерією, до яких приєдналися танки, БМП, гранатомети та стрілецька зброя противника. Під Талаківкою гатили зі 122 міліметрових артилерійських гармат. Тут же, а також біля Лебединського, Красногорівки, Водяного російсько-терористичні сили відкрили вогонь з мінометів. Гранатомети та стрілецьку зброю вони застосували під Новогригорівкою, Гнутовим та Павлополем. Поблизу Новотроїцького також стріляв снайпер.

"На Луганському напрямку російсько-окупаційні війська піддали обстрілам РСЗВ БМ-21 "Град" Новозванівку, випустивши у бік наших позицій 20 снарядів. Тут же бойовики застосували й 122 міліметрову артилерію. Кримське, Новотошківське, Новозванівку, Водяне, Новоолександрівку та Попасну обстріляли зі 120 та 82 міліметрових мінометів", – йдеться в повідомленні прес-центру.

На Донеччині в хід також пішли різнокаліберні міномети. Найбільш інтенсивний вогонь бойовики вели під Авдіївкою,  Зайцевим та Верхньоторецьким. Гранатометами різних систем та стрілецькою зброєю накрили позиції ЗСУ поблизу Новгородського, Кам'янки та Авдіївки.

За добу у сил АТО є втрати: двоє військовослужбовців загинули.

Нагадаємо, на Донбасі спостерігається ескалація: бойовики знову почали запекло палити по позиціях українських військ, застосовуючи при цьому РСЗВ "Град".

Другие новости