ПоддержатьУкраїнська

Після звернення юристів у прокуратурі помітили нелегальні заправки у столиці

StopCor
StopCor

StopCor

Після звернення юристів у прокуратурі помітили нелегальні заправки у столиці

Юристи "Стоп корупції" добилися розслідування прокуратурою фактів незаконного спорудження та роботи низки газових та дизельних заправок на Лівому березі Києва.

Після звернення юристів у відомстві відкрили кримінальне провадження за ст.356 КК України.

"У результаті напрацювань юристів "СтопКору" були зібрані матеріали щодо самочинного встановлення та незаконного функціонування 4 автозаправних станцій на території Дарницького району столиці. Найбільша з них, авто-газова заправна станція, побудована всередині транспортної розв'язки на перетині вулиці Петра Григоренка та Дарницького шосе під назвою "ЕГ (Євро-газ)".Оператор цієї АГЗП – ТОВ "Євро Газ", зазначають юристи.

У "Стоп корупції" встановили, що самочинне спорудження цієї АГЗС провели на самовільно-захопленій земельній ділянці, без дозвільних документів від Державної архітектурно-будівельної інспекції України та з грубим порушенням державних будівельних норм. Окрім того, на точці відсутні обов'язкові дозволи та погодження Держпраці, МНС та управління екології.

"Зважаючи на вибухонебезпечність об'єкта та на відсутність дозволів та контролю з боку відповідних органів, викладене може призвести до надзвичайних подій (пожеж, вибухів) та завдати шкоди життю, здоров'ю великої кількості людей, а також забруднення території", - попереджають юристи.

Окрім того, юристи звернулися по розрахунки до фахівців та з'ясували, які обсяги реалізації пального на нелегальних заправках.

"На автогазовій заправці близько 6-10 тисяч літрів газу щоденно, а це 200-300 тисяч літрів щомісяця та понад 2,5 мільйони літрів на рік. Дохід при такій діяльності складає 1,5-2,2 мільйони щомісяця та 18-25 мільйонів на рік. Тіньова складова, при цьому, складає понад 50%, тобто 10-13 мільйонів гривень щороку", - наводять цифри юристи.

Також юристи "Стоп корупції" повідомили прокуратуру про функціонування поруч із вказаною АГЗС ще 3-х дизельних заправних станцій (на вулицях Тепловозній, Затишній та Поліській) на самозахоплених земельних ділянках та без необхідного пакету дозвільної документації.

Після звернення юристів у прокуратурі помітили нелегальні заправки у столиці

Другие новости