ПоддержатьУкраїнська

Плотницкий запропонував Україні вугілля в обмін на воду

StopCor
StopCor

StopCor

Плотницкий запропонував Україні вугілля в обмін на воду

Глава самопроголошеної «Луганської народної республіки» Ігор Плотницкий заявив, що «влада ЛНР» вирішила питання оплати Україною за воду для окупованої Луганщини.

Про це повідомляє одне з сепаратистських інформаційних видань, новину передає «Преса України».

За його словами, окуповані території Луганської області споживають воду, яка постачається з України, так як на сьогоднішній день у «ЛНР» є можливість її оплатити. Зокрема, каже Плотницкий, «ЛНР» може постачати Україні вугілля в обмін на воду. Разом з тим ватажок луганських терористів не виключив можливості оплати іншими способами.

Серед іншого Плотницкий запевнив, що в доступному для огляду майбутньому «ЛНР» буде забезпечувати Луганщину власної водою, так як для цього є всі можливості. Однак поки, зазначив Плотницкий, «ЛНР» змушена купувати воду в України на умовах Києва, відповідна домовленість була досягнута в Мінську. Глава «ЛНР» також поскаржився, що президент України Петро Порошенко не дотримав своєї обіцянки щодо відкриття банків на окупованих територіях Луганщини.

«Хоча, якщо бути ще точнішим, то в бюджет України і в 2014, і в 2015, і в 2016 році була закладена подача сюди води, заробітної плати, пенсії для наших жителів. Але ви розумієте, що цих грошей наші жителі не побачили», - резюмував Плотницкий.

Як відомо, напередодні Попаснянський водоканал сплатив компанії «Луганське енергетичне об'єднання» 6 мільйонів гривень боргу, в зв'язку з чим Україна відновила подачу води в «ЛНР».

Другие новости