ПоддержатьУкраїнська

У Генштабі пообіцяли відправляти офіцерів запасу у зону АТО лише добровільно

StopCor
StopCor

StopCor

У Генштабі пообіцяли відправляти офіцерів запасу у зону АТО лише добровільно

Офіцери запасу, які закінчили військову кафедру, після призову будуть залучатися до участі в антитерористичній операції виключно у добровільному порядку.

Таку заяву зробив заступник начальника Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних сил України полковник Марк Андрусяк. Новину передає «Преса України».

Андрусяк розповів, що Генштаб дійсно готує призов офіцерів запасу у бойові військові частини. Втім, поки що терміни не визначені. Він пояснив, що наразі немає необхідності у призові випускників військових кафедр, однак вона може виникнути у тому випадку, якщо кількість звільнень з лав ЗСУ перевищить прогнозовані показники.

Полковник зазначив, що таке залучення офіцерів запасу передбачає їх підготовку як військовообученого ресурсу з метою зарахування їх до оперативного резерву першої черги.

«Залучення до АТО буде здійснюватися виключно в добровільному порядку. Тобто ці офіцери запасу зможуть написати рапорти, якщо вони не захочуть міняти вид військової служби - і в добровільному порядку підключитися до проведення антитерористичної операції», - наголосив Андрусяк. 

Другие новости