ПоддержатьУкраїнська

Політв'язень Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування – стало відомо про причини рішення

StopCor
StopCor

StopCor

Політв'язень Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування – стало відомо про причини рішення

"Або я помру в колонії, або мої умови будуть виконані", – передав слова Олега Сенцова його адвокат Дмитро Дінзе. Український політв’язень став першим, хто на весь світ заявив, що  голодуватиме доти, доки Росія не звільнить усіх політв’язнів-побратимів. Адвокат Сенцова почав бити на сполох. З його слів, незадовільні умови проживання, брак сонця уже погано відбилися на здоров’ї українця, тому голодування може дуже швидко призвести до смерті за російськими ґратами.

Новину передає "Преса України".

Сенцов заявив, що не припинить голодування, доки Росія не відпустить із в’язниць усіх українських політв’язнів. Лист із такою позицією оприлюднила його двоюрідна сестра – Наталія Каплан.

"Я, Сенцов Олег, громадянин України, незаконно засуджений російським судом і знаходжуся в колонії міста Лабитнангі, оголосив безстрокове голодування з 14 травня 2018 р. Єдиною умовою її припинення є звільнення всіх українських політв'язнів знаходяться на території РФ. Разом та до кінця! Слава Україні", – написав Олег Сенцов.

Його ідею не розділила двоюрідна сестра Наталя Каплан, тому що переживає за життя брата.

"Я не можу підтримати Олега в цьому. Мені здається, це нерозумно і від голодування більше шкоди, ніж користі. Дуже страшно за нього. Олег 4 роки в пекельних умовах, без вітамінів, без сонця, без нормального харчування, під страшним психологічним пресом. Цей його крок змушує нервувати, але я знаю Олега і знаю, що він не відступить", – сказала Каплан.

Відомо, що зараз Олега Сенцова перевели в одиночну камеру. Дмитро Дінзе зазначив, що Сенцов став занадто худим, і результати голодування можуть стати летальними.

"Його зараз перевели в безпечне місце, куди переводять людей, які так чи інакше відмовляються від їжі та переходять на голодування. Сидить він у цьому місці один, його вже відвідали, відповідно, начальник колонії, із ним розмовляли. Але він, скажімо так, сповнений рішучості продовжити голодування до останнього: поки це не призведе до якогось результату", – відзначив адвокат політв’язня.

Нагадаємо, Олег Сенцов – український режисер. Його, разом з активістом Олександром Кольченком, 10 травня 2014 року затримали у Криму російські окупанти. Обох звинуватили у підготовці терактів, засудивши на різні терміни ув’язнення.

Другие новости