ПоддержатьУкраїнська

Посадовців із Генштабу ЗСУ та Держприкордонслужби викрили на хабарництві

StopCor
StopCor

StopCor

Посадовців із Генштабу ЗСУ та Держприкордонслужби викрили на хабарництві

Співробітники Служби безпеки України у взаємодії з внутрішньою безпекою Держприкордонслужби за процесуальним керівництвом військової прокуратури викрили на хабарництві старшого офіцера відділу забезпечення підготовки військ головного управління підготовки Збройних Сил України Генерального штабу та заступника начальника – начальника центру спеціальних перевірок і люстрації головного центру кадрового забезпечення Державної прикордонної служби України.

Про це повідомили у прес-службі Генпрокуратури.

Правоохоронці встановили, що до старшого офіцера відділу забезпечення підготовки військ Генштабу ЗСУ звернувся знайомий. Чоловік заявив, що хоче служити прикордонником. Полковник Генштабу відразу звернувся до свого знайомого з ДПСУ. Той відзначив, що допоможе працевлаштувати чоловіка. Й озвучив необхідну суму – шість тисяч американських доларів.

Корупціонерів затримали "на гарячому" – задокументували отримання полковниками першої половини хабара. Потім, після розподілу між собою решти суми, на хабарників одягнули наручники. Наразі правоохоронці проводять обшуки за місцем роботи та проживання затриманих.

"Готується повідомлення про підозру за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України – одержання неправомірної вигоди, у великому розмірі та за попередньою змовою групою осіб, які займають відповідальне становище, поєднане з вимаганням", – сказали в прес-службі Генпрокуратури.

Нагадаємо, в Генеральній прокуратурі України продовжують боротися з корупціонерами в лавах прокуратури. Так, Генеральний прокурор Юрій Луценко поінформував про затримання кількох хабарників.

Другие новости