ПоддержатьУкраїнська

Працівників "Укрзалізниці" викрили на багатомільйонних фінансових оборудках

StopCor
StopCor

StopCor

Працівників 'Укрзалізниці' викрили на багатомільйонних фінансових оборудках

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили факт постачання неліквідних запасних частин до рухомого складу залізничного транспорту ПАТ "Укрзалізниця". 

В спецслужбі встановили, що керівництво одного зі структурних підрозділів держпідприємства уклало договори на постачання запчастин з двома фірмами. Проте комерсанти вирішили обдурити "Укрзалізницю". Вони свідомо поставили підприємству комплектуючі, вироблені з грубими порушеннями технічних умов. Це, у свою чергу, значно знижувало термін експлуатації запчастин.

У прес-центрі СБ України розповіли, що чиновники "Укрзалізниці" теж недобросовісно віднеслися до своїх обов'язків – не забезпечили належну перевірку якості товару, як того вимагають нормативні документи.

Пізніше експерти профільних наукових закладів дійшли висновків, що закупка вказаних комплектуючих могла призвести до надзвичайних подій на залізниці під час вантажних та пасажирських перевезень.

"При проведенні слідчих дій в офісах комерсантів та структурного підрозділу залізниці оперативники СБ України вилучили фінансово-господарську документацію, яка доводить проведення багатомільйонної оборудки з постачання неякісних комплектуючих. Наразі неліквідну продукцію опечатано та передано на відповідальне зберігання держпідприємства. Відкрито кримінальне провадження за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство", – сказали в спецслужбі.

Місяць тому Служба безпеки України спільно з фіскальною службою викрили на Луганщині діяльність міжрегіонального конвертаційного центру з офісом у Рубіжному.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України викрили в районі проведення антитерористичної операції розкрадання майна державного підприємства. У злочинних діях фігурували керівники регіональної філії "Донецька залізниця" ПАТ "Укрзалізниця".

Другие новости