ПоддержатьУкраїнська

Росії є що приховувати на кордоні з Україною – Мотузянік

StopCor
StopCor

StopCor

Росії є що приховувати на кордоні з Україною – Мотузянік

Спікер українського оборонного відомства Олександр Мотузянік заявив, що Російська Федерація проводить приховану мілітаризацію на кордоні з Україною.

Про це він заявив в ході брифінгу в Києві.

За його словами, під час військової інспекції, яку проводила українська делегація в Росії, російська сторона чинила тиск і встановила ряд обмежень для українських інспекторів. Зокрема, каже Мотузянік, в ході обговорення плану проведення інспекції Росія оголосила, що обмежить зону для вертолітного обльоту на глибину 25 км уздовж кордону з Україною над військовими аеродромами і полігонами. Згодом цю інспекцію зовсім скасували, посилаючись на нібито погані погодні умови. За підсумком української делегації вдалося провести інспекцію лише на автомобільному транспорті.

Коментуючи даний факт, Мотузянік підкреслив, що своїми діями Росія підтвердила, що їй є що приховувати.

"Мова йде про форсовану мілітаризацію прикордонних з Україною регіонів і активне сприяння озброєння і керівництво незаконними збройними силами на Донбасі", - підкреслив спікер Міністерства оборони.

Як відомо, в період з 16 по 19 січня українська делегація проінспектувала російські військові об'єкти, що знаходяться в Ростовській області поблизу українського кордону. За підсумками перевірки начальник російського національного центру зі зменшення ядерної небезпеки Сергій Рижков запевнив, що російська сторона нібито виконала всі побажання інспекційної групи.

Другие новости