ПоддержатьУкраїнська

Російські військові обстріляли літак в повітряному просторі України

StopCor
StopCor

StopCor

Російські військові обстріляли літак в повітряному просторі України

Під час здійснення польоту в повітряному просторі України в районі Одеського газового родовища літак ЗСУ Ан-26 був підданий обстрілу зі стрілецької зброї. В результаті борт був пошкоджений. Екіпаж літака виявив роботу радіолокаційної станції ЗС РФ для визначення цілі ракетного удару.

Російські військові обстріляли літак в повітряному просторі України

Новину повідомив міністр оборони України Степан Полторак.

"У Чорному морі обстріляно транспортний літак Збройних Сил України. Сьогодні, 1 лютого 2017 року, під час здійснення тренувального польоту у виключній (морській) економічній зоні України, у районі Одеського газового родовища з раніше захоплених Російською Федерацію бурових веж зі стрілецької зброї був обстріляний транспортний літак Військово-Морських Сил Збройних Сил України Ан-26", – заявив Полторак.

В результаті борт отримав пошкодження, але свій політ попри це продовжив. Екіпаж літака не постраждав.

Українські льотчики зафіксували під час обстрілу радіолокаційну станцію Російської Федерації, яку використовують для наведення ракет систем протиповітряної оборони на повітряну ціль. Вона була приведена в режим активної роботи.

Коли літак приземлився, техпрацівники при огляді виявили кульовий отвір в борту діаметром 3 сантиметри.

За повідомленням прес-секретаря президента України Святослава Цеголка, Петро Порошенко вже поінформований про цей інцидент, про який йому доповів особисто міністр оборони.

Нагадаємо, на початку грудня українські прикордонники здійснили розвідувальне плавання на своєму судні до "веж Бойка", які за попередніми повідомленнями захопила Росія. У Чорному морі поблизу веж на них чигало російське військове судно, яке перегородило їм шлях.

Другие новости