ПоддержатьУкраїнська

Росія нарощує кількість зброї та військової техніки на Донбасі – Турчинов

StopCor
StopCor

StopCor

Росія нарощує кількість зброї та військової техніки на Донбасі – Турчинов

Секретар Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) Олександр Турчинов заявив про підготовку Росії до подальшого загострення на Донбасі. Так, останнім часом вона посилила перекидання в окупований регіон солдат, зброї та військової техніки.

Про це повідомили у прес-службі РНБО.

Турчинов зазначив, що Росія організовано та майже щоденно завозить на підконтрольну бойовикам територію зброю, військову техніку, боєприпаси, спорядження та паливно-мастильні матеріали. Транспортування здійснюється як автомобільними шляхами, так і залізницею.

Так, за останні три дні, за інформацією Турчинова, з Росії на Донбас прибула значна кількість танків, бойових машин піхоти (БМП), бронетранспортерів (МТ-ЛБ), реактивних систем залпового вогню "Град", а також самохідних артилерійських установок 2С7 "Піон" (203 мм) і 2А36 "Гіацинт" (152 мм). При цьому, російське озброєння надходить для підкріплення окупаційних військ, розташованих вздовж всієї лінії розмежування.

Окрім того, секретар РНБО повідомив, що у російських військкоматах проводиться неприхована робота з вербування контрактників для участі у бойових діях на Донбасі.

"Все це може свідчити про готовність Росії до подальшої ескалації бойових дій на Донбасі", – констатував Турчинов.

Разом з тим, він запевнив, що Росії не вдасться "приховати від міжнародної спільноти свої криваві агресивні дії проти України".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики отримали суттєву допомогу від Російської Федерації з 30 січня по 6 лютого. За цей період на залізничні станції окупованого Донбасу прибуло 40 платформ з одиницями різної бойової техніки.

На днях бойовики "ДНР" виклали в мережу відео, на якому показано, що вони з порушенням мінських угод обстрілюють позиції українських військових та мирних жителів з систем залпового вогню "Град":

Другие новости