ПоддержатьУкраїнська

"СтопКор" просить НАЗК перевірити директора столичного крематорію Дашукова

StopCor
StopCor

StopCor

'СтопКор' просить НАЗК перевірити директора столичного крематорію Дашукова

Активісти «Стоп корупції» просять НАЗК перевірити факти порушень в роботі першого заступника директора – виконувача обов’язків директора «Ритуальна служба СКП «Київський крематорій» Ігоря Дашукова. Відповідне звернення із досьє на чиновника представники проекту уже передали до агентства. У документі вказали дані про заміський будинок Дашукова, який той звів без дозволу ДАБІ та не вніс до електронної декларації.

«Ми, представники громадської організації «Стоп корупції», звертаємося до Вас у зв’язку з виявленням в результаті журналістського розслідування фактів корупційних діянь та інших порушень законодавства з боку першого заступника директора – виконувача обов’язків директора «Ритуальна служба СКП «Київський крематорій» Дашукова Ігоря Яковича.

За отриманою інформацією про матеріальні статки, здобуті під час знаходження на нинішній посаді, дії Дашукова Ігоря Яковича мають характер незаконного збагачення.

''СтопКор'' просить НАЗК перевірити директора столичного крематорію Дашукова

Слід закцентувати Вашу увагу, що в декларації пан Дашуков І.Я. вказав житловий будинок загальною площею 327,7 метра квадратних по вулиці Зеленій, 5а у селі Рожни Броварського району Київської області. Даний об’єкт значився як недобудова (незавершене будівництво).

Але як виявилось, даний будинок є добудованим. Станом на сьогодні в ньому мешкає сам Дашуков І.Я., але у розділі «Реєстр дозвільних документів» сайту Державної архітектурно-будівельної інспекції України жодних відомостей про наявність виданих для виконання робіт за даною адресою декларацій про початок виконання будівельних робіт або дозволів на виконання будівельних робіт, так само як і декларації про готовність об’єкта до експлуатації чи відповідного сертифікату наші активісти знайти не змогли.

Згідно з відповідями від 18.05.2018 року №‪10/10-52/1805/05 Державної архітектурно-будівельної інспекції України на звернення громадської організації «Стоп корупції» від 18.05.2018 №235 стосовно результатів перевірки у сфері містобудівної діяльності на об’єкті: «Незавершене будівництво житлового будинку із господарськими будівлями та спорудами по вулиці Зеленій, 5а у селі Рожни Броварського району Київської області» встановлено, що житловий будинок експлуатується без прийняття в експлуатацію в установленому законодавством порядку, чим порушено ч. 8 ст. 39 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», п. 12 Постанови Кабінету міністрів України від 13 квітня 2011 року № 461 «Питання прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів».

''СтопКор'' просить НАЗК перевірити директора столичного крематорію Дашукова

За результатами складеного Акту перевірки №Т-1605/1 надано Припис № С-1605/3 про усунення порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів і правил до 16.06.2018 року.

Відповідно, обґрунтовано можна вважати, що виконання робіт за зазначеною вище адресою відбувалось без оформлення дозвільних документів, а об’єкт є самовільним будівництвом.

Тобто Дашуков І.Я. свідомо приховав реальний стан речей з метою умисного ухиляння від сплати податків та приховування набуття такого майна. Це порушує статті 3-5 ЗУ «Про очищення влади» та статтю 46 ЗУ «Про запобігання корупції», що містять вимоги до заповнення декларації. Статтю 22 ЗУ «Про запобігання корупції», де зазначено, що особам забороняється використовувати свої службові повноваження або своє становище та пов’язані з цим можливості з метою одержання неправомірної вигоди для себе чи інших осіб, а також використовувати будь-яке державне чи комунальне майно або кошти в приватних інтересах.

''СтопКор'' просить НАЗК перевірити директора столичного крематорію Дашукова

Отже, дії Дашукова І.Я. свідчать про використання посади виконувача обов’язків директора «Ритуальна служба СКП «Київський крематорій» для особистого самозбагачення.

Викладене надає змогу Дашукову І.Я. і надалі порушувати закон, використовувати своє службове становище для власної користі та з метою отримання неправомірної вигоди в обхід ЗУ «Про очищення влади», ЗУ «Про запобігання корупції» та Кримінального кодексу України», – зазначили активісти у зверненні до НАЗК.

Представники проекту просять НАЗК здійснити перевірку викладених фактів та прийняти рішення відповідно до законодавства України, зокрема, щодо негайної люстрації (або звільнення за іншими критеріями невідповідності статусу держслужбовця та посаді) Ігоря Дашукова.

''СтопКор'' просить НАЗК перевірити директора столичного крематорію Дашукова

Другие новости