ПоддержатьУкраїнська

"СтопКор" у сюжеті показав нові обставини у справі про рейдерство нардепа Юрчишина

StopCor
StopCor

StopCor

'СтопКор' у сюжеті показав нові обставини у справі про рейдерство нардепа Юрчишина

Активісти "Стоп корупції" у господарському суді Хмельницької області слідкували за судовим процесом у справі про рейдерство з боку фірми народного депутата Юрчишина. Компанія політика заволоділа залізничними рейками стратегічного заводу "Строймайстер".

З касації справу повернули до суду першої інстанції. Подробиці журналісти "СтопКору" виклали у сюжеті.

Нагадаємо, Рівненський апеляційний господарський суд визнав фіктивною біржову угоду, завдяки якій фірма народного депутата Петра Юрчишина отримала залізничні рейки заводу у Старокостянтинові.

Відповідно до вироку суду ТОВ "Візит" мало повернути заводу "Строймайстер" незаконно захоплене майно. Але брати Юрчишини подали касацію у Вищий господарський спецсуд і в результаті справу знову повернули до господарського суду Хмельниччини, де все починалось.

Наразі у справі з'ясувались нові обставини. Так біржову угоду, завдяки якій фірма Юрчишиних відібрала власність заводу, підписував юрист, який не розуміється на технічних нюансах. Окрім того, до біржової угоди додався технічний паспорт на залізничні рейки.

Проте у ньому бракує сторінок. Також нотаріус, чиє прізвище фігурує у документах, взагалі не має даних про таку угоду. Суд просить нотаріуса надати підтвердження цьому факту. У результаті слухання справи перенесли на 29 червня.

Усі деталі у сюжеті "СтопКору".

https://youtu.be/mLtP_doJ7nw

Другие новости