ПоддержатьУкраїнська

Нардепи вирушать до Єгипту заради звільнення ув’язненого Едварда Чикоша

StopCor
StopCor

StopCor

Нардепи вирушать до Єгипту заради звільнення ув’язненого Едварда Чикоша

Депутати ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Єгиптом у вересні вирушать до Єгипту для визволенні із в’язниці українського громадянина Едварда Чикоша.

Про це повідомила народний депутат України Ірина Суслова.

За її словами, члени групи дружби Україна-Єгипет мають хочуть зустрітися з єгипетськими колегами, аби на вищому рівні підняти питання звільнення Едварда Чикоша.

«Нагадаю, що Чикош вже більше 5 років перебуває у в’язниці Єгипту, через надумані звинувачення. Оскільки під час арешту в країні діяв надзвичайний стан, його судив військовий суд та присудив 25 років без права апеляції. Едвард перебуває ув’язненим в антисанітарних умовах, які щодня підточують його слабке здоров’я. Тому наше завдання – максимально швидко мобілізувати сили для його звільнення», - відзначила Ірина Суслова.

Вона повідомила, що сьогодні між Україною та Єгиптом немає угод, які б дозволили повернути Едварда Чикоша на батьківщину.

«Потрібно, щоб ця справа набула розголосу та вийшла на вищий рівень у відносинах двох країн. Народні депутати мусять надати тут свою дієву підтримку. Ми плануємо задіяти інструмент міжпарламентських зв’язків та особисто переконати єгипетських колег в необхідності повернення Едварда до України. Також ми сподіваємося зустрітися з представниками МЗС, Мін’юсту, офісу Генпрокурора Єгипту. Разом опрацюємо усі можливі сценарії виходу Едварда Чикоша на волю. Сподіваюсь ці зусилля дадуть свої плоди й скоро ми вітатимемо нашого співгромадянина на батьківщині», - переконана Ірина Суслова.

Другие новости