ПоддержатьУкраїнська

"СтопКор" викрив низку підозрілих фактів з досьє судді, який погрожував активістам проекту

StopCor
StopCor

StopCor

'СтопКор' викрив низку підозрілих фактів з досьє судді, який погрожував активістам проекту

Суддя Хмельницького міськрайонного суду Олександр Трембач, який веде гучну справу тернопільських прокурорів, земляк підсудних і до суддівства працював у прокуратурі Хмельницької області, де нині працює шеф Сідорова та Антюка.

Окрім того, активісти "Стоп корупції" зацікавились авто, яким користується Трембач. Машина із болгарською реєстрацією. Подробиці розкрив голова хмельницького осередку "Стоп корупції" Артур Сторожук.

"Давайте без емоцій, виключно факти.

Факт №1. Це авто, яким користується суддя Хмельницького міськрайонного суду О.Л. Трембач. Реєстрація болгарська. Законно таким авто може користуватись а) громадянин Болгарії та б) громадянин України, який працевлаштований на болгарській фірмі.

Запитання №1. Чи може громадянин Болгарії працювати суддею в Україні? Чи може суддя бути одночасно працевлаштований в болгарській фірмі? Чи законно це користування? Чи відображене це авто в декларації судді?

Факт №2. До того, як стати суддею, Олександр Леонідович працював... прокурором. В Прокуратурі Хмельницької області. Де потім працював заступником (та й зараз працює) пан Мартинюк – майбутній шеф тернопільських прокурорів Сідорова та Антюка. Пан Мартинюк повернувся в Хмельницьку область, Сідорова з Антюком, його колишніх підлеглих, судять тут же...

Запитання №2. Збіг? Не думаю...

Факт №3. О.Л. Трембач є уродженцем м. Скалат Підволочиського району Тернопільської області. Тієї самої Тернопільської області, з якої підсудні Антюк та Сідоров...

Запитання №3. Збіг? Ну, ви в курсі...

Ну і підсумок. Тепер залишилось дочекатись вироку. Ну і відповідно робити висновок. Але якщо вирок буде виправдальний або занадто м’який... Питати потрібно буде не стільки з підсудних, скільки з судді...", – написав голова хмельницького осередку "Стоп корупції" у Фейсбуці.

Додамо, суддя Хмельницького міськрайонного суду Олександр Трембач погрожував громадським активістам, які беруть участь у моніторингу судового процесу над тернопільськими прокурорами, кримінальними справами. Про це раніше повідомив голова хмельницького осередку "Стоп корупції" Артур Сторожук, який також потрапив до "чорного" списку служителя Феміди.

Нагадаємо, наприкінці лютого 2016 року детективи Антикорупційного бюро спільно зі співробітниками СБУ та Національної поліції провели спецоперацію, під час якої було здійснено близько 40 обшуків. За результатами цієї операції було порушено кримінальне провадження щодо трьох посадовців прокуратури за фактом вимагання неправомірної вигоди (хабара).

Другие новости