ПоддержатьУкраїнська

"СтопКор" запросив голову ДП "Укрводсервіс" Погорільчука до піщаних нелегалів

StopCor
StopCor

StopCor

'СтопКор' запросив голову ДП 'Укрводсервіс' Погорільчука до піщаних нелегалів

Активісти "Стоп корупції" навідались до голови ДП "Укрводсервіс" Юрія Погорільчука та запросили очільника відомства провести спільний моніторинг та фіксацію незаконного видобутку і вивозу піску на низці точок у столиці. Подробиці повідомили правозахисники проекту.

"Погорільчук від нашого запрошення відмовився, аргументуючи щільним робочим графіком. Мовляв, вільна хвилина у нього з'явиться не раніше середи. А за цей час піщані браконьєри вивезуть не одну сотню тонн піску", – розповіли активісти "Стоп корупції".

Нагадаємо, раніше активісти "Стоп корупції" пікетували державне підприємство "Укрводсервіс" через нецільове використання берегів водойм у столиці. Саме ця структура укладає інвестиційні договори з компаніями, які під виглядом облаштування території використовують її для намиву і складування піску. Подробиці нагадали активісти проекту.

"Ми вимагали від керівництва "Укрводсервісу" припинити співучасть у злочинній діяльності піщаних браконьєрів. Саме це держпідприємство надає ділянки на березі водойм у столиці для упорядкування території. На ділі ж бізнесмени завдають нищівного удару по екології, видобувають на наділах пісок. На місці, де мали б бути пляжі та зони відпочинку, складують, продають пісок та збагачуються нелегали", – розповіли активісти "Стоп корупції".

Керівник "Укрводсервісу" Юрій Погорільчук намагався уникнути спілкування із журналістами, від активістів його заступив чоловік, який назвався його адвокатом, розповіли стопкорівці.

"Незаконний видобуток піску – надзвичайно прибутковий бізнес. І все, за даними "СтопКору", починається у Державному підприємстві "Укрводсервіс". Саме ця структура укладає інвестиційні угоди з компаніями, яким конче потрібен пісок. Але формально це угоди на облагородження та очищення водойм. На ділі, замість рекреаційних зон, спритники облаштовують на березі водойм місця незаконного видобутку копалин. Такий пісок великими партіями продають будівельним гігантам", – розповіли активісти "Стоп корупції".

''СтопКор'' запросив голову ДП ''Укрводсервіс'' Погорільчука до піщаних нелегалів
''СтопКор'' запросив голову ДП ''Укрводсервіс'' Погорільчука до піщаних нелегалів
''СтопКор'' запросив голову ДП ''Укрводсервіс'' Погорільчука до піщаних нелегалів

Другие новости