ПоддержатьУкраїнська

Суд переніс розгляд справи "діамантових" прокурорів-хабарників

StopCor
StopCor

StopCor

Суд переніс розгляд справи 'діамантових' прокурорів-хабарників

Суддя Голосіївського районного суду м. Києва переніс розгляд справи "діамантових прокурорів” на 10 березня через відсутність представників державного обвинувачення.

Сторона захисту з огляду на відсутність державного обвинувачення звернулося до суду із проханням перенести засідання, а також визнати неповажною причину відсутності державного обвинувачення (прокурорів).

Суд призначив наступне засідання на 10 березня о 10.00.

Нагадаємо, 5 липня в результаті спецоперації СБУ і Генпрокуратури були затримані начальник Головного слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін і заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць.

За даними слідства, О.Корнієць і В.Шапакін змовилися і отримали хабар у розмірі 3 млн 150 тис. грн. Під час обшуків у них було виявлено понад 500 тис. доларів готівкою, автомат Калашникова і холодну зброю, багато ювелірних виробів. У квартирі О.Корнійця, серед іншого, знайшли 65 діамантів, після чого прокурора стали називати "діамантовим".

Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід для В.Шапакіна і О.Корнійця у вигляді тримання під вартою з розміром застави в 3,2 млн грн. Обидва підозрювані внесли заставу і вийшли із СІЗО. 16 липня генеральний прокурор Віктор Шокін звільнив О.Корнійця і В.Шапакіна.

Другие новости