ПоддержатьУкраїнська

Суд призначив до розгляду справу щодо вимагання екс-нардепом 500 тис. доларів

StopCor
StopCor

StopCor

Суд призначив до розгляду справу щодо вимагання екс-нардепом 500 тис. доларів

Голосіївський районний суд Києва призначив до розгляду по суті кримінальне провадження за обвинуваченням у вимаганні 500 тис. дол. колишнім народним депутатом, директором Інституту агроекології та природокористування НААН України Орестом Фурдичком. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, передає УНН.

"Вчора, 21 травня 2018 року в Голосіївському районному суді міста Києва відбулось підготовче судове засідання з розгляду обвинувального акту щодо директора Інституту агроекології та природокористування НААН України. Керівнику інституту інкримінується отримання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, поєднаному з вимаганням, передбачене ч. 4 ст. 368 КК України. Суд ухвалив провести судовий розгляд обвинувального акту у відкритому засіданні у визначений законом строк", – йдеться у повідомленні.

Водночас суд частково задовольнив клопотання прокурора про продовження процесуальних обов’язків підсудному враховуючи, що відносно обвинуваченого діє запобіжний захід у вигляді застави.

Разом з цим суд відмовив в задоволенні клопотання прокурора про відсторонення підсудного від займаної посади на час судового розгляду.

Необхідно зазначити, що посадовець був відсторонений від займаної посади рішенням суду до 26 квітня цього року. Згодом, у зв’язку з перебуванням на лікуванні в медичному закладі, він не з’являвся на судові засідання і суд не міг розглянути клопотання прокурора про його відсторонення.

У зв'язку з цим САП клопотатиме в наступних судових засіданнях про відсторонення підсудного від посади на час судового розгляду.

"Судове засідання з розгляду по суті призначено на 11:30 год. 20 червня 2018 року", – зазначили у САП.

Нагадаємо, обвинувальний акт був направлений до суду 10 квітня 2018 року прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за результатами досудового розслідування Національного антикорупційного бюро України.

За версією слідства, керівник Інституту вимагав від забудовника за виділення земельних ділянок під будівництво неправомірну вигоду у розмірі 500 тис. дол.Його було затримано під час передачі першої частини неправомірної вигоди в розмірі 300 тис. дол. 30 грудня 2017 року.

Другие новости