ПоддержатьУкраїнська

Терористи навмисно обстрілюють Авдіївський коксохім – волонтер

StopCor
StopCor

StopCor

Терористи навмисно обстрілюють Авдіївський коксохім – волонтер

Волонтер Тім Златкін запевнив, що бойовики навмисне обстрілюють потужності Авдіївського коксохіму. Лише за пів години територію заводу обстріляли тричі.

Новину передає "Преса України".

Златкін запевнив, що бойовики розуміють, на що йдуть, і жодні вмовляння та пояснення будь-якої зі сторін конфлікту – не допоможуть.

"В Авдіївці димить Коксохім. Орки не в курсі, що на території Коксохіму немає ВСУ? Три-чотири приходи було в 19-34. У той же час спостерігалися виходи Граду з території Хімреактивів, який знаходиться в Куйбишевському районі Донецька, де від вогневої позиції до житлових будинків 218 метрів. Підтвердження, що коксохім валять навмисне –  у Жебрівського на сторінці. Валять ланки ланцюга "вугілля-кокс-метал", – заявив Златкін.

Підтвердження цих слів і справді є на сторінці очільника Донецької ВЦА Павла Жебрівського, також інформацію підтвердив директор підприємства Муса Магомедов.

Раніше Магомедов пояснював, щоб дати тепло на Авдіївку і не розморозити опалювальну систему, працівникам коксохіму довелося вивести в консервацію три батареї.

"Якщо б ми це не зробили, від моменту відключення до повної заморозки системи пройшло б всього 6 годин. Місто і завод – єдина система. Тому ми докладаємо зусиль, щоб зберегти працездатність підприємства. Але ми б не впоралися самі. Заклик Ріната Ахметова надати допомогу Авдіївці був почутий моментально. У ситуації загострення всі активи оперативно пропонують допомогу", – розповідав Муса Магомедов.

Нагадаємо, екологи та волонтери попереджали про те, що попадання снаряду в Авдіївський коксохім може призвести до другого Чорнобиля.

Другие новости