ПоддержатьУкраїнська

"Це був дуже небезпечний для Путіна журналіст", – Бутусов відреагував на загибель Бабченка

StopCor
StopCor

StopCor

'Це був дуже небезпечний для Путіна журналіст', – Бутусов відреагував на загибель Бабченка

Увечері 29 травня невідомий вистрілив у спину російському опозиційному журналісту Аркадію Бабченку. Ворога Кремля вбили у власній квартирі. На сумну звістку про смерть колеги відреагував український журналіст і редактор Юрій Бутусов.

На своїй сторінці в Facebook він написав, що відомого журналіста позбавили життя через його війну з Кремлем за правду і мораль, передає "Діалог.UA".

"Дорогий Аркадію, ти був одним з кращих людей на цій війні, на фронті і далеко за фронтом. Ти не був журналістом новин, ти був журналістом принципів, одним з тих, хто створює рамки моралі  почуттів, і поза якими новини сприймати не можна і без яких новини не існують", – написав Бутусов.

''Це був дуже небезпечний для Путіна журналіст'', – Бутусов відреагував на загибель Бабченка

Український журналіст нагадав, що Бабченко неодноразово отримував погрози і в Росії, звідки йому довелося виїхати, і навіть в Україні. Бутусов стверджує, що Бабченко "жив на війні кожен день" і в підсумку убитий спецслужбами з РФ, як і його колеги, які протистояли путінській політиці.

"Найбільша загроза для путінської Росії – це свобода. І про сенс цієї свободи писав Аркадій. Найбільш яскравий і гострий російськомовний журналіст, один з найталановитіших людей, які присвятили своє життя викриттю путінського режиму", – додає український журналіст.

Бутусов сподівається, що загибель Бабченка не буде марною, оскільки правда, яку він відстоював, повернеться в Росію після того, як Україна виграє війну.

Другие новости