ПоддержатьУкраїнська

У Чернівецькій області активісти на приховані камери зафіксували масове вирубування лісу

StopCor
StopCor

StopCor

У Чернівецькій області активісти на приховані камери зафіксували масове вирубування лісу

У Верхньопетрівецькому лісництві за останні чотири роки винищили 20 гектарів лісу. З території браконьєри вивезли до 2000 кубів деревини. Про це свідчать дані розслідування "СтопКору".

"Активісти встановили на території лісництва приховану камеру, яка працює нон-стоп та безперервно фільмує порушення. Лише за один день активісти фіксують по десять лісовозів. Вивозять відбірну деревину під прикриттям поліції та прокуратури", - йдеться у сюжеті.

Журналісти надіслали запит у Держлісгосп, щоб порівняти, скільки за даними відомства з лісництва з початку року вивезли сировини.

"Нам відповіли, проте вказали лише загальну кількість за два місяці. Отже: з Верхньопетрівецького лісництва було вивезено 3460 кубометрів лісу, з них лише 706 кубометрів ділової деревина, решта – дрова.

Дивно, чи не так? Адже на відео, яке зафіксували активісти, видно, що вдень з лісництва виїздить до 10 машин, а це близько 100 кубів ділової деревини", - зазначають журналісти.

Окрім того за офіційними даними Держлісгоспу, лише за 2015 обсяг вирубаної деревини склав понад півмільйона гривень.

У Держлісагентстві вдають, що не в курсі незаконного вирубування, а в управлінні лісового та мисливського господарства відповіли:

"З Буковини вивозять породи, які дозволені згідно з законом, і вивозять лише дров’яну деревину і пиляну продукцію. Ялина, ялиця, бук, граб, дуб - це все дров’яна деревина", - захищаються в управлінні.

На ділі ж, за даними активістів, з регіону під виглядом сухостою за кордон вивозять відбірну деревину.

Подробиці цієї афери дивіться у розслідуванні "СтопКору" у суботу о 20.00 на 5 каналі.

У Чернівецькій області активісти на приховані камери зафіксували масове вирубування лісу

Другие новости