ПоддержатьУкраїнська

У Дніпрі на хабарі затримали посадовця міськради та інспектора комунального підприємства

StopCor
StopCor

StopCor

У Дніпрі на хабарі затримали посадовця міськради та інспектора комунального підприємства

Начальника управління міської ради Дніпра та інспектора комунального підприємства затримали після отримання хабара у 5 тис. 400 грн. Загалом посадовці одержали близько 110 тис. грн за безперешкодне укладання договорів про використання об'єктів благоустрою міста не за цільовим призначенням.

Про це передає УНН з посиланням на прес-службу прокуратури Дніпропетровської області.

Слідчим відділом прокуратури Дніпропетровської області в рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом вимагання неправомірної вигоди та зловживання службовим становищем, викрито посадових осіб комунального підприємства міської ради Дніпра (ч. 3 ст. 368 та ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

Вказані посадовці, зловживаючи своїм службовим становищем, упродовж березня 2017 року провели аукціони з реалізації права на розміщення об'єктів господарювання з метою незаконного збільшення розміру плати за право використання об'єктів благоустрою. При цьому будь-які документи про організацію, проведення та результати таких аукціонів не складались.

За результатами аукціону посадовці примусили переможців укласти договори про надання послуг щодо консультування з питання комерційної діяльності, які фактично не надаються, а отримані у такий спосіб грошові кошти з рахунків комунального підприємства привласнювалися посадовими особами вказаного підприємства.

"Протягом квітня-червня 2017 року посадовцями було отримано близько 110 тис. грн 20-го червня 2017 року після надходження на рахунки підприємства останнього платежу в 5,4 тис грн правоохоронцями було затримано начальника управління Дніпропетровської міської ради та інспектора комунального підприємства", – йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру у вчиненні вказаного злочину та обрання запобіжного заходу.

Другие новости