ПоддержатьУкраїнська

У Львові працівники науково-дослідного інституту "погоріли" на хабарах

StopCor
StopCor

StopCor

У Львові працівники науково-дослідного інституту 'погоріли' на хабарах

Правоохоронці затримали двох посадовців науково-дослідного інституту та посередника за хабарництво у Львові.

Про це повідомили у прес-службі поліції Львівської області.

Правоохоронці припинили схему системного одержання неправомірної вигоди під час сертифікації автотранспорту, ввезеного з-за кордону посадовцями науково-дослідного інституту.

Один із заступників директора держустанови та начальник лабораторії за видачу сертифікатів відповідності транспортних засобів вимогам стандартів ЄВРО-5, що були ввезені на митну територію України, вимагали кошти. До своєї діяльності залучили посередника, який і допомагав вирішувати "проблеми" автовласників.

Під час одержання неправомірної вигоди учасників корупційної схеми затримали правоохоронці. Працівники поліції вилучили 11,8 тисяч гривень, які посадовці отримали у якості хабара за видачу сертифікату відповідності.

Ддя довідки: санкція ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Другие новости