ПоддержатьУкраїнська

У США визначили переможців Пулітцерівської премії-2017

StopCor
StopCor

StopCor

У США визначили переможців Пулітцерівської премії-2017

У Нью-Йорку відбулася урочиста церемонія підбиття підсумків конкурсу на отримання Пулітцерівської премії в чотирьох категоріях: музика, література, театр і журналістика. Представник ради з присудження нагороди оголосив переможців.

У США визначили переможців Пулітцерівської премії-2017

Новину повідомляє "Преса України".

Церемонія традиційно відбулася в Колумбійському університеті міста. Рада визначила переможців за сферами діяльності та за категоріями. Наприклад, у сфері журналістики визначено найбільша кількість – 14 категорій. Серед них: служіння суспільству, висвітлення гарячих новин, видатне розслідування, аналітика, висвітлення місцевих новин, розкриття національної теми, висвітлення міжнародних новин; документальний нарис; коментар; критика; редакційний коментар; карикатури; новинна фотографія; художня фотографія.

Цікаво, що видання The New York Times отримало нагороду в категорії міжнародних новин за матеріал про глобальну агресію Путіна. У рішенні журі йдеться, що нагорода була присуджена за матеріал, що "визначив порядок денний подання інформації про зусилля Володимира Путіна в застосуванні російського впливу за кордоном, розкривши методи, які включали вбивства, залякування та розголошення компромату проти опонентів".

Приз у категорії щодо розкриття національної тематики отримав Девід Фарентолд з видання The Washington Post.

Журі відзначило його "постійну звітність, що створила модель для прозорої журналістики у висвітленні політичних кампаній, коли під сумнів було поставлене твердження Дональда Трампа про його щедрість стосовно благодійних організацій".

"Пулітцера" за документальне фото присудили Деніелу Берехулаку, який постійно базується в Мексиці. На його фото зображене одне з 3,5 тис. нерозкритих убивств на Філіппінах внаслідок політики брутальних розправ президента Родріго Дутерте.

Приз за художню фотографію дістався Джейсону Уомбсгенсу з Chicago Tribune за зображення 10-річного хлопчика і його матері, яка бореться за виживання сина після того, як він пережив стрілянину в Чикаго.

Крім того, переможці були визначені в категоріях художня література, драма, історія, біографія або автобіографія, поезія, нехудожня література й музика. Розмір призів у грошових еквівалентах становить $15 тис. в кожній окремій категорії.

Цікаво, що цього року журі не визначило спеціальної нагороди, яка стала б 22-ю номінацією у списку переможців. Останнє нагородження в цій категорії відбулося в 2010 році, коли був відзначений композитор Генк Вільямс за його "ключову роль в перетворенні музики кантрі на більш потужну музичну й культурну спадщину в американському житті".

Нагадаємо, відомого українського оперного співака зі світовим ім'ям, який загинув на Донбасі, боронячи незалежність Батьківщини, Василя Сліпака посмертно відзначили Зіркою Героя України. Нагороду його батькам вручав глава країни Петро Порошенко.

Другие новости