ПоддержатьУкраїнська

У столиці громадянин Молдови намагався підкупити прокурора

StopCor
StopCor

StopCor

У столиці громадянин Молдови намагався підкупити прокурора

Генпрокурор розповів про перші дії новоствореної Генінспекції ГПУ.

Про це Юрій Луценко повідомив у своєму Фейсбуці.

"27.12.2016 року на підставі рапорту військового прокурора М.Якубовського від 26.12.2016 р. Генінспекцією внесено відомості щодо пропозиції засновника компанії NTA Invest Group S.R.O. громадянина Республіки Молдова Сергія Неруха військовому прокурору Якубовському надати йому неправомірну вигоду сумі 75 тисяч доларів за вчинення останнім, з використанням наданого йому службового становища, процесуальних дій, спрямованих на зняття арешту з судна Sky Moon та вантажу, який перевозився вказаним судном – 3 000 тонн соди виробництва Кримського содового заводу в особистих інтересах та інтересах іноземних підприємств, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 369 КК України", - зазначив генпрокурор.

Після отримання дозволу в Апеляційному суді Києва на здійснення негласних слідчих дій, прокурором прийнято рішення про здійснення контролю за вчиненням злочину.

"Сьогодні о 10-й годині ранку в одному із київських кафе Нерух С.О. передав військовому прокурору Якубовському неправомірну вигоду в сумі 75 тисяч доларів за зняття арешту з зазначених судна та вантажу. Безпосередньо після вчинення злочину Нерух був затриманий слідчим Генінспекції ГПУ", - резюмував історію Луценко.

Другие новости