ПоддержатьУкраїнська

Ужгородську «Корону» розчленували і тепер продадуть. Мер каже, що все добре

StopCor
StopCor

StopCor

Ужгородську «Корону» розчленували і тепер продадуть. Мер каже, що все добре

Ужгородську «Корону» розчленували і тепер продадуть. Мер каже, що все добре

Ужгородську «Корону» розчленували і тепер продадуть. Мер каже, що все добре

Історичний комплекс «Корона», що у центрі міста, члени виконкому «розчленували» – а саме присвоїли частинам будівлі різні адреси. За таке рішення присутні члени виконкому проголосували одноголосно.

Громадський активіст Олександр Волосянський повідомив, що це рішення зумовлено тим, аби «прикрити той незаконний факт, що раніше в оголошенні на проведення конкурсу із відбору суб’єктів оціночної діяльності, була вказана площа об’єкта («Корони») - 3882 кв.м, а згідно висновку про вартість оцінюваного майна, виконаного ПП «Консалтингова фірма «Кіпріда», об’єктом оцінки є будівлі «Корони» площею 2854,3 м.кв. (різниця в площі понад 1000 кв.м). Тобто, ймовірно спочатку ТОВ "Проект Готель Консалтинг ЛТД" і посадовці міськради, для зменшення ціни купівлі "Корони" не включили в оцінку об’єкту одну з будівель комплексу "Корона" площею більше 1000 м кв. Після того, як це стало відомо в ході судового засідання, чиновники вже не змогли іти на свідомий злочин (продати 3882 м кв. замість 2854 м кв., згідно оцінки ПП "Кіпріда") і тепер змушенні продати лише 2854 м кв. комплексу (як в оцінці), а інші 415 м.кв. чи більше, можливо потім, якось продадуть цьому ж переможцю конкурсу(ТОВ "Проект Готель Консалтинг ЛТД")».

Цю версію підтвердила ще у грудні минулого року і прес-служба прокуратури Закарпатської області: «Директор Департаменту міського господарства Ужгородської міської ради, всупереч вимогам Закону України «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)», затвердив висновок про вартість «Корони» без відповідної оцінки вартості однієї з будівель комплексу площею понад 1000 м.кв., при цьому продаж об’єкта відбувався в цілому».

Водночас міський голова Віктор Погорелов сьогоднішній факт зменшення площі «Корони» і присвоєння частині будівлі іншої адреси прокоментував так: ««Корона» - це не є предметом обговорення (на виконкомі – Авт.), ми залишили її «Короною». А сусідній будинок, який був приєднаний у 91-му чи 92-му році до комплексу «Корона», ми просто залишили його у комунальній власності. Тому що оціночна вартість і оплата була проведена тільки на «Корону». А сусідній будинок, який має і окремий фундамент, і окремі комунікації, він є окремим будинком. Він лишається у комунальній власності».

Як бачимо, правоохоронці не відстояли у суді, аби архітектурна пам’ятка залишилася у власності ужгородців. Проте прокуратура таки добилися, аби в комунальній власності лишилася хоча б одна будівля. Втім міська рада і її може виставити на продаж найближчим часом.

Нагадаємо, ряд експертів і громадських діячів наголошували, що комплекс «Корона» продали за явно заниженою ціною.

Водночас зі слів міського голови Віктора Погорєлова можна зрозуміти, що у нього претензій до відчуження будівлі не має жодних. Відповідаючи на питання на цю тему, мер, зокрема, зазначив: «Моя оцінка така: треба було ще рік назад віддати її («Корону» – Авт.) тим, хто б уже у цьому році здав її у експлуатацію. От моя така оцінка. Аби не було такого, що хтось вважає, що воно мало, хтось що багато… Я, наприклад, не буду говорити про фаховість якусь, але думаю, що є фахівці, які вивчають ціну. Я не можу сказати, скільки може бути вартість, наприклад, джинсів, у які одягнені журналісти. Або плаття. Я не спеціаліст. Але є спеціаліст, який скаже вартість. Тому про вартість («Корони» – Авт.) я не буду навіть говорити. А от те, що я заходив два тижні назад туди… Як там все розбито, все розвалено з середини. Я жахнувся. Я жив у центрі міста, і бачив цю будівлю зовсім іншою завжди». 

Ужгород, ін

Другие новости