ПоддержатьУкраїнська

В інтернеті з'явився унікальний реєстр піщаних нелегалів

StopCor
StopCor

StopCor

В інтернеті з'явився унікальний реєстр піщаних нелегалів

Відтепер прізвища піщаних нелегалів, які наживаються за рахунок природних надр, знатиме уся країна. Видобувачів, які роками маскували свої обличчя та ретельно приховували свій бізнес, зібрали у єдиний інтернет-реєстр namyvu.net. На сайті є досьє на піщаних нелегалів Києва та Київської області та онлайн-карта усіх точок "чорного" видобутку.

В інтернеті з'явився унікальний реєстр піщаних нелегалів

"На сторінці усі місця незаконного видобутку, адреси та фігуранти піщаних схем. Цей ресурс допоможе відстежувати зв'язки всередині піщаної мафії та викрити нові точки нелегального видобутку. Ця інформація буде корисною для правоохоронців та журналістів-розслідувачів.

"У широкому доступі уже досьє на угрупування Валентина Рака, який понад 7 років є організатором та керівником злочинного бізнесу з незаконного видобутку піску в с. Погреби, с. Пухівка Броварського р-ну,  на озері Миколайчик Голосіївського р-ну, біля ТЦ "Sky mall" в м.Києві, в с. Шпитьки та інших місцях.

Рак розпочинав свій шлях незаконного видобутку біля с.Погреби Броварського р-ну, за декілька років привівши територію біля заплави р. Десенка у повну непридатність до відпочинку або сільського господарства. У  2012 р. Рак В.Б., за підтримки братів Константиновських, виступив заявником у справі  "діамантових прокурорів ", яка наразі триває.

В інтернеті з'явився унікальний реєстр піщаних нелегалів

За роки керування незаконними піщаними точками винайшов схеми прикриття своєї злочинної діяльності документами.

Також на сайті інформація про ПАТ  "Київпорядкомплект ", підприємство, яке за часів президентства Януковича входило у список найбільших операторів з нелегального видобування піску у Києві та області.

Діяльність ПАТ за відповідний відсоток  "кришувалась " колишнім заступником голови адміністрації Президента, поплічником Віктора Януковича – Андрієм Портновим", – діляться активісти "Стоп корупції", які вже ознайомились із матеріалами на сайті.

Також на namyvu.net є форма для зворотного зв'язку, де усі свідки незаконного видобутку можуть залишити дані про діяльність нелегалів.

Другие новости