ПоддержатьУкраїнська

В штабі АТО повідомили про ситуацію на окупованих територіях

StopCor
StopCor

StopCor

В штабі АТО повідомили про ситуацію на окупованих територіях

Російсько-терористичні сили в зоні АТО за добу 15 червня півсотню разів гатили по позиціях українських військових, а двічі – по прифронтових населених пунктах. В результаті їхніх обстрілів один українських військовий загинув. Найбільш напруженою ситуація зберігалася на приморському напрямку.

Новину повідомляє прес-центр штабу АТО, передає "Преса України".

На приморському напрямку минулої доби нараховано найбільше фактів порушення противником режиму припинення вогню – 24. Тут бойовики впродовж дня били зі 120-мм мінометів в районі Мар'їнки, Павлополя, Широкиного та Водяного. А поблизу Красногорівки й Талаківки бандити застосовували міномети калібру 82 мм. Окрім того, ціла низка збройних провокацій окупантами була здійснена поблизу Гнутового, Лебединського, Чермалика та Новомихайлівки. Там бойовики, як і зазвичай, по опорних пунктах українських захисників неодноразово відкривали вогонь різної інтенсивності з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На донецькому напрямку підрозділи російсько-терористичних військ здійснили 13 обстрілів оборонних укріплень сил АТО. Спершу загарбники з передмістя тимчасово окупованої Горлівки обстріляли з артилерії калібру 122 мм наші позицій поблизу селища Південне. В той самий час загарбники інтенсивно обстрілювали опорні пункти сил АТО в районі Кам'янки з танків та мінометів калібру 120 мм. З таких же мінометів вже під вечір злочинці вели вогонь з напрямку Донецького аеропорту по українських воїнах, котрі тримають оборону поблизу Пісків. Ввечері найбільш напруженою ситуацію була у південному та північно-східному передмісті Авдіївки, де НЗФ били по наших опорних пунктах з 82-мм мінометів та наявного у них піхотного озброєння.

На луганському напрямку вчора також було зафіксовано 13 ворожих збройних провокацій, більшість з яких вже після 18.00 години. Зокрема, пізно ввечері бойовики випустили декілька мін калібру 120 мм по наших позиціях поблизу Катеринівки. Там же, а також в районі Щастя та Кримського бандити били з 82-мм мінометів. До слова, обстрілюючи з мінометів Щастя, бойовики випустили три міни безпосередньо по одному з житлових масивів цього населеного пункту. Ніхто з місцевих мешканців, на щастя, не постраждав. Інформація щодо можливих руйнувань уточнюється.

Окрім того, на цьому напрямку з гранатометів різних модифікацій та стрілецької зброї кремлівські найманці відкривали вогонь по воїнах сил АТО в районі Новозванівки, Малинового, Донця, Валуйського, Новоолександрівки, Станиці Луганської та Попасної.

Нагадаємо, російсько-терористичні формування 52 рази порушили режим тиші за добу, 13 червня. При цьому неодноразово використовували важкі міномети й БМП, направляючи вогневі атаки не тільки на позиції сил АТО, але і мирні населені пункти. 7 українських військових були поранені, 1 загинув.

Другие новости