ПоддержатьУкраїнська

Юристи викрили реєстр адвокатів-спонсорів самопроголошеної ДНР

StopCor
StopCor

StopCor

Юристи викрили реєстр адвокатів-спонсорів самопроголошеної ДНР

Юристи проекту повідомили очільника Служби безпеки України про єдиний реєстр адвокатів, який створила окупаційна влада самопроголошеної ДНР. Подробиці правники виклали у листі до очільника відомства Василя Грицака.

"Після внесення в єдиний реєстр ДНР, адвокат України вважається адвокатом ДНР, та наділяється владою ДНР відповідними повноваженнями щодо здійснення юридичних послуг, оформлення правочинів, участі в судових розглядах. При цьому адвокат сплачує сам, а також від імені клієнтів встановлені законодавством ДНР податки, збори та інші платежі на користь ДНР. Оскільки ГПУ України офіційно визнала ДНР терористичною організацією, адвокати фактично фінансують тероризм", - зазначають у документі юристи "Стоп корупції".

Окрім того, після входження в адвокатуру терористичної організації ДНР, адвокат порушує законодавство України та свою присягу, а відтак має бути позбавлений українського свідоцтва, зазначають представники "Стоп корупції".

Правники проекту просять Василя Грицака перевірити всі факти, викладені в листі, перевірити осіб із реєстру ДНР та членів їхніх родин щодо можливої реєстрації як переселенців та отримання неправомірних виплат із держбюджету України.

Окрім того, застосувати до вказаних адвокатів заочне засудження за вищевказаними статтями, накласти арешт на все їхнє рухоме та нерухоме майно, рахунки в банках та частки в підприємствах України, йдеться в документі.

Другие новости