ПоддержатьУкраїнська

За підрахунками юристів, мережа заправок "БАРС 2000" за один рік ошукала державу на 5 млн грн

StopCor
StopCor

StopCor

За підрахунками юристів, мережа заправок 'БАРС 2000' за один рік ошукала державу на 5 млн грн

Мережа автогазозаправних станції "БАРС 2000" ухиляється від сплати податків та зборів в особливо великих розмірах. Заправки встановлені без дозволів, працюють у тіні, ведуть роздрібну торгівлю скрапленим газом без касових та фіскальних чеків.

Про це свідчать дані юристів "Стоп корупції". Усі факти зловживань правники виклали у повідомленні про злочин, яке адресовано начальнику ГУ ДФС України у столиці Людмилі Демченко. "Товар відпускають за готівку, ухиляються від сплати податків, зокрема, сплати акцизу. За підрахунками експертів, 1 пункт АГЗС у Києві реалізує мінімум 2000 літрів скрапленого газу щоденно. У мережі 70 таких точок.

Виходить 140 тисяч літрів на день. А це понад 4 мільйони гривень на місяць. Якщо взяти середню вартість газу по 8 гривень, то на рік мережа має більше 400 мільйонів гривень прибутку. При таких заробітках вартість роздрібного акцизу має складати 65 мільйонів, і це без урахування інших зборів та платежів", - зазначають юристи "Стоп корупції" з посиланням на спеціалістів галузі.

У 2014 році компанія у змові з керівництвом ДПІ перевела юридичну адресу до Маріуполя, відтак унеможливила контроль з боку Державної фіскальної служби. Лише у період з 2014 по 2015 роки "БАРС 2000" за підрахунками юристів не доплатив державі акцизного податку на понад 5 мільйонів гривень, ідеться у зверненні.

Відтак юристи "Стоп корупції" просять керівницю столичної ДФС провести розслідування та притягнути винних до відповідальності.

Другие новости