ПоддержатьУкраїнська

Журналіста відомого інформаційного агентства РФ не пустили в Україну

StopCor
StopCor

StopCor

Журналіста відомого інформаційного агентства РФ не пустили в Україну

Журналіста Захара Виноградова зняли з потяга, який прямував до України. СБУ заборонила росіянину відвідувати країну впродовж 5 років.

Новину передає "Преса України".

Сьогодні, 7 листопада, стало відомо, що журналіста "РИА Новости" Захара Виноградова розвернули напівдорозі до України.  Він мав на меті відвідати Київ. Так, російського представника ЗМІ зняли з потяга у Конотопі, де відбулась перевірка документів. За словами Виноградова, причину таких дій йому не озвучили. Він повернеться назад до Москви зворотнім поїздом о 18:00 год.

Російські ЗМІ згодом зауважили, що причина, через яку уродженця Одеси не пустили на батьківщину – заборона СБУ, яка діятиме 5 років. Варто зазначити, що Служба безпеки України віднесла до списку персон нон-грата не лише російських журналістів, а й ряд діячів культури, які "потенційно можуть нести загрози країні". Зокрема, йдеться про осіб, які підтримують анексію Криму та війну на сході країни.

До слова, раніше в Україну не змогла потрапити Лоліта Мілявська, гурт "Іванушки International", Сергій Шнуров та інші. Що стосується журналістів росЗМІ, то цієї осені дістатися до місця призначення на території України не вдалось кореспонденту програми "Центральне телебачення" НТВ В'ячеславу Немишеву. Крім того, у серпні поточного року з країни видворили журналістку "Первого канала" Анну Курбатову. За словами прес-секретаря СБУ Олени Гітлянської, "так буде з кожним, хто дозволяє собі ганьбити Україну".

Другие новости