ПоддержатьУкраїнська

"Це був дуже небезпечний для Путіна журналіст", – Бутусов відреагував на загибель Бабченка

StopCor
StopCor

StopCor

'Це був дуже небезпечний для Путіна журналіст', – Бутусов відреагував на загибель Бабченка

Увечері 29 травня невідомий вистрілив у спину російському опозиційному журналісту Аркадію Бабченку. Ворога Кремля вбили у власній квартирі. На сумну звістку про смерть колеги відреагував український журналіст і редактор Юрій Бутусов.

На своїй сторінці в Facebook він написав, що відомого журналіста позбавили життя через його війну з Кремлем за правду і мораль, передає "Діалог.UA".

"Дорогий Аркадію, ти був одним з кращих людей на цій війні, на фронті і далеко за фронтом. Ти не був журналістом новин, ти був журналістом принципів, одним з тих, хто створює рамки моралі  почуттів, і поза якими новини сприймати не можна і без яких новини не існують", – написав Бутусов.

Український журналіст нагадав, що Бабченко неодноразово отримував погрози і в Росії, звідки йому довелося виїхати, і навіть в Україні. Бутусов стверджує, що Бабченко "жив на війні кожен день" і в підсумку убитий спецслужбами з РФ, як і його колеги, які протистояли путінській політиці.

"Найбільша загроза для путінської Росії – це свобода. І про сенс цієї свободи писав Аркадій. Найбільш яскравий і гострий російськомовний журналіст, один з найталановитіших людей, які присвятили своє життя викриттю путінського режиму", – додає український журналіст.

Бутусов сподівається, що загибель Бабченка не буде марною, оскільки правда, яку він відстоював, повернеться в Росію після того, як Україна виграє війну.

Другие новости

После расследования СтопКора скандальные пророссийские 'охранники' Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора скандальные пророссийские "охранники" Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора "охранники" мэра Ирпеня из агентства "ЧУР" покинули горсовет