ПоддержатьУкраїнська

У Авдіївці викрили мережу агентів бойовиків

StopCor
StopCor

StopCor

У Авдіївці викрили мережу агентів бойовиків

Авдіївка не дарма опинилася під прицільним ворожим вогнем. Вона є стратегічно важливим об'єктом для бойовиків. А влучають вони по будинках і інфраструктурі не завдяки своїй майстерності, а завдяки допомозі своїх шпигунів серед місцевих жителів.

Про це розповів український журналіст Андрій Цаплієнко.

За словами Цаплієнка, в зруйнованій Авдіївці є ціла мережа агентів бойовиків. У приклад приводить недавно впійманого Андрія Третьякова. Той нічим не відрізнявся від звичайних жителів міста, а насправді ж був найдосвідченішим шпигуном російсько-терористичних сил і коригував їхній вогонь. Вдома в нього висів український прапор, українські військові цінували його як хорошого майстра з ремонту.

Третьякова вичислили через телефонні розмови. Його куратором серед бойовиків був "Сова". Він надавав інформацію про розташування сил АТО та об'єкти в місті для батальйону "Восток". За його словами, всіма бойовиками командують на місцях російські офіцери, які одразу ж покидають передову, коли починається гаряча пора обстрілів. Цаплієнко дізнався від нього про нове прізвисько, яке дали українським військовослужбовцям, що захищають цю ділянку і захопили позиції "Алмаз 1" та "Алмаз 2", що мають важливе стратегічне значення.

https://youtu.be/10-QDMTdj00

"Бойовики назвали нас "укропами". Думали, що сміються над нами. Та коли воїни з шевронами "Укроп" почали їх бити, сепари перестали сміятися. Потім орда обізвала "кіборгами" упертих хлопців в ДАПі. І прізвисько "кіборг" перетворилось на синонім слова "герой". Тепер вони нам знову подарували черговий мем. "Безсмертний полк". Так агентура бойовиків в Авдіївці називає захисників "промки", – каже журналіст.

Нагадаємо, волонтери опублікували перехоплений українськими бійцями аудіозапис телефонної розмови бойовиків. Один з них розповів, як він і його товариші можуть тільки "лазити" поблизу позицій ЗСУ, бо "очкують" через двох українських кулеметників.

Другие новости

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Исключение британского правительства касается Закарпатской, Ивано-Франковской, Тернопольской, Черновицкой, Львовской, Волынской, Ровенской и Житомирской областей

После расследования СтопКора скандальные пророссийские 'охранники' Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора скандальные пророссийские "охранники" Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора "охранники" мэра Ирпеня из агентства "ЧУР" покинули горсовет