ПоддержатьУкраїнська

Блокчейн та криптовалюти: Юлія Гершун долучилася до робочої зустрічі з Саїдом Харебом Аль Дармакі

Марина Титова
Марина Титова

Шеф-редактор

Блокчейн та криптовалюти: Юлія Гершун долучилася до робочої зустрічі з Саїдом Харебом Аль Дармакі

20-22 грудня Українська Асоціація GR-професіоналів і лобістів провела робочу поїздку до Дубаю (Об’єднані Арабські Емірати) для провідних фахівців у сфері побудови діалогу між бізнесом, владою і державою, інвестицій, культурної дипломатії.

 Делегація Української асоціації GR-професіоналів і лобістів на зустрічі з Департаментом безпеки харчових продуктів (Муніципалітет Дубаю)

У рамках візиту було проведено 13 зустрічей із впливовими східними експертами в галузях публічної політики, підприємництва, енергетики, медицини, PR, GR, серед яких:

  • Обаїд Аль Шуфейхі;
  • Мохаммед Ахмед Абдуладжида;
  • Лаванія Мандал;
  • Його Величність Томаш Залескі - Голова королівського офісу Його Королівської Високості шейха Ахмеда бін Фейсала Аль-Кассімі та багатьох інших.

У контексті робочих зустрічей особливу увагу було закцентовано й на відносно нові для економічної сфери напрямки - блокчейн, De-Fi, криптовалюти. Їхній розвиток, взаємозв’язок з економікою, тренди розвитку розкрив Саїд Хареб Аль Дармакі - фахівець у сфері інвестицій (понад 9 років працював в управлінні інвестицій Абу-Дабі), засновник низки фондів та організацій, що спеціалізуються на крипто-сервісах.

Серед яких:

  • “AlphabitFund” (спеціалізується на інвестиції у перспективні криптовалютні проекти на ранній стадії);
  • “TeraBlock” (спеціалізується на технологіях управління криптовалютним портфелем, є партнером біржі “Binance”);
  • “Sheesha Finance”.

Остання, зокрема, є провідним фондом DeFi, що дозволяє диверсифікувати портфель криптовалют преміум-класу та отримувати винагороди.

“Sheesha Finance” винагороджує інвесторів будь-якого розміру, необмеженою кількістю токенів DeFi з різноманітного портфеля проєктів.

Пан Аль Дармакі зазначив, що DeFi-активи можна вільно використовувати, щоб максимізувати винагороду та отримати доступ до існуючих та майбутніх проектів DeFi, вирішуючи заблоковану недоступність криптовалют у DeFi. Особливу увагу було закцентовано на тому, що криптовалюти та DeFi є одними із провідників нової економіки на міжнародному рівні. Чим раніше в країні ці інструменти почнуть активно використовуватися, тим швидше здійснюватиметься перехід країни/регіону в бік визначального нематеріальних активів на розвиток і становлення економічної інфраструктури.

 Саїд Хареб Аль Дармакі та Сергій Смєлий - відомий український бізнесмен. Керівник Міжнародного промислового холдингу «Promotion Industries»

З іншої точки зору проаналізувала криптовалюти та їхню користь культурний дипломат, член Комісії ЮНІСЕФ із захисту прав дитини Юлія Гершун:

“Криптовалюти, як різновид цифрової валюти ХХІ століття, вже давно почали застосовувати для благодійних фондів та організацій, які борються з медичними та соціальними проблемами суспільства. Дуже важливо, на мою думку, сприяти розвитку фандрайзинговим платформам. Вони можуть стати майданчиком для розміщення токенів зі сторони стартапів для зацікавлення спонсорів, які можуть бути зацікавлені в підтримці благодійних проєктів”.

 Юлія Гершун

Іншими словами, благодійні фонди та організації можуть розміщувати заявки для збору матеріальної допомоги на фандрайзингових платформах. А інвестори та спільнота в цілому буде підтримувати їх за рахунок криптовалютних та фіатних платежів, включно зі звичними для ринкової економіки валютах.

Українська асоціація GR-професіоналів і лобістів регулярно організовує обмін досвідом з провідними юристами, GR-спеціалістами, лобістами, фахівцями з економіки та інвестицій міжнародного рівня.

Наприклад, у березні 2020 року Асоціація виступила співорганізатором серії зустрічей “Діалог про майбутнє: Україна-США”, до яких долучилися:

  • Майкл Капуто (радник Дональда Трампа);
  • Прасана Лал Дас (провідний фахівець Світового Банку з торгівлі та конкурентоспроможності);
  • Лея Нодвін (представниця Конгресмена Біла Кітінга);
  • Жанна Шахін (сенатор штату Нью-Гемпшир);
  • представники організації “Журналісти без кордонів” та багато інших.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, у Дубаї зустрілися Сергій Смєлий та арабські фінансові експерти – Мюнтер Мухезейн та Інтісар Уль Хасан Альві.

Другие новости