ПоддержатьУкраїнська

Незаконно торгували російським важким озброєнням і відмивали гроші: в Іспанії затримали українців (відео)

StopCor
StopCor

StopCor

Незаконно торгували російським важким озброєнням і відмивали гроші: в Іспанії затримали українців (відео)

Поліція Іспанії затримала 7 осіб, серед яких, зокрема, громадяни України. За версією слідства, вони незаконно постачали сторонам конфліктів на Близькому Сході та в Північній Африці важке озброєння, зокрема танки. Отримані гроші відмивали і переказували на рахунки у Швейцарії та Великій Британії.

 Скрін з відео

Про це повідомляє Європол, інформує "Цензор.НЕТ". Скільки саме українців опинилися за ґратами, Європол не уточнює.

"Злочинна мережа, у складі якої латвійці, іспанці та українці, незаконно перевозила російську зброю і вибухові речовини на комерційних суднах з України здебільшого в зони конфліктів у Північній Африці і на Близькому Сході, щодо яких поширювалося міжнародне ембарго. Незаконні поставки були приховані на вантажному судні, що перевозило озброєння із законних джерел", - сказано у повідомленні Європолу.

У поліції зазначили, що злочинна група була добре розвиненою і діяла на міжнародному рівні. Зокрема, вона змогла організувати втечу капітана одного зі своїх суден із в'язниці в Греції.

https://youtu.be/WMkgdKP1Rpw

"Злочинна мережа розробила добре організовану схему відмивання грошей, яка дозволяла їм інвестувати свої злочинні доходи в легальний бізнес. ...Активи переводили на банківські рахунки в європейських країнах, переважно у Швейцарії і Великій Британії. Звідти злочинці переказували гроші в Іспанію і використовували їх під прикриттям законної комерційної діяльності", - зазначили в Європолі.

Поліцейські розслідували діяльність цього кримінального угрупування з 2018 року. У повідомленні сказано, що затримати злочинців вдалося завдяки розколу серед їхніх ватажків.

Під час спецоперації поліцейські обшукали 7 будинків у провінціях Аліканте, Валенсія і Барселона. Вилучили майно загальною вартістю близько 10 млн євро і заморозили понад 50 фінансових продуктів.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, уродженця Рівненщини засудили у США за шахрайство з криптовалютою.

Другие новости