ПоддержатьУкраїнська

У "Дії" з'явився сертифікат про одужання від ковіду

Анастасія Богомолова
Анастасія Богомолова

Все публикации на сайте Стопкор журналистка Анастасия Богомолова

У 'Дії' з'явився сертифікат про одужання від ковіду

У "Дії" з'явилася можливість згенерувати сертифікат про одужання від ковіду. Сертифікат стає доступним за 15 днів після внесення лікарем даних до електронної системи. 

 У ''Дії'' з'явилася можливість згенерувати сертифікат про одужання від ковіду Фото: з відкритих джерел

Сертифікат міститиме фото власника, його ПІБ, дату народження, а також дату, до якої сертифікат дійсний. Про це повідомляє РБК-Україна.

Згенерувати сертифікат про одужання можна вже через 15 днів після того, як лікар внесе відповідну інформацію до електронної системи охорони здоров'я.

Причому доступними стають одразу два види сертифіката — внутрішній та зовнішній.

Діє такий сертифікат протягом 90 днів. Згенерувати його можна буде не більш як двічі на рік.

Важливо зазначити, що отримати такий сертифікат зможуть ті, у кого було встановлено ковід уже після запуску цієї функції. Тобто ті, хто перехворів раніше у 2021 чи у 2020 році, не зможуть згенерувати такий документ.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, з 8 листопада в Україні почали діяти сертифікати про одужання від ковіду. Вони стануть тимчасовою альтернативою для осіб, які з певних причин не можуть зробити щеплення від ковіду. За його допомогою можна буде пересуватися у громадському транспорті та відвідувати публічні місця.

Також із 8 листопада українці мають можливість отримати довідку про протипоказання до вакцинації. Але поки що документ до "Дії" не підтягується — доступний лише у паперовій формі.

Другие новости