ПоддержатьУкраїнська

Державний Аграрний фонд очолив фігурант справи про розкрадання 2 мільярдів

StopCor
StopCor

StopCor

Державний Аграрний фонд очолив фігурант справи про розкрадання 2 мільярдів

Замість ефективного менеджера – корупційні кадри часів Януковича. Зміна керівництва в ПАТ «Аграрний фонд», де усунули досвідченого управлінця Андрія Радченка, якому вдалося вивести підприємство з кризи та зробити успішним, викликає чимало питань. Хто стоїть за дивними кадровими пертурбаціями в агросекторі – з’ясовувала Алла Легеза.

https://www.youtube.com/watch?v=TlrUO4tXsGw

Цікаво, що замість Радченка тимчасовим керівником поставили Івана Баришева, колишнього члена команди голови правління 2013-2015 років Олександра Кірюка, який фігурує у справі про розкрадання 2 мільярдів державних коштів.

«Гроші, які були в «Брокбізнесбанку», вивели, банк був ліквідований, фонд фактично їх втратив. Зараз ця кримінальна справа розглядається. Фігурантами було колишнє керівництво фонду і НБУ. От ці 2 мільярди, які поклали на депозит в «Брокбізнесбанку», фактично у фонду забрали», – коментує колишній виконавчий директор ПАТ «Аграрний фонд» Микола Зубарев.

Як стверджує вже експрацівник «Агрофонду» пан Зубарев, якого Іван Баришев фактично змусив звільнитися з підприємства, саме за часів правління пана Радченка підприємство стало донором Держбюджету, а не його тягарем.

 Попри ефективність менеджменту Радченка, Милованов вирішив його відсторонити Фото: скрін

«ПАТ «Аграрний фонд» сплатило 4,2 млрд грн податків, а протягом 2016-2019 рр. сплатило додатково у вигляді дивідендів понад пів мільярда гривень», – зазначає пан Микола.

Ба більше, фонд щороку проходив аудит за міжнародними стандартами, який проводила аудиторська компанія зі світовим іменем, і звітність показувала прибуткову діяльність та збільшення активів фонду.

Утім, це не завадило Милованову замінити ефективного управлінця на особу з репутацією корупціонера і розкрадача державних коштів.

Другие новости