ПоддержатьУкраїнська

Милованов розповів про схеми звільнення неугодних держслужбовців

StopCor
StopCor

StopCor

Милованов розповів про схеми звільнення неугодних держслужбовців

Частка агросектору сягає майже 20% ВВП України й становить третину валютного виторгу. На думку експертів, наша країна з великими площами продуктивної землі й чорнозему представляє значний інтерес для світових гравців. Чому ж за останній рік сільське господарство випало з-поміж донорів Держбюджету, і, попри черговий рекорд урожаю зернових, зростання галузі уповільнилось у 8 разів? Розслідувала Алла Легеза.

https://www.youtube.com/watch?v=TlrUO4tXsGw

Варто згадати, що саме торік Міністерство аграрної політики вирішили ліквідувати й приєднали його до Міністерства економіки. На думку фахівців, у такий спосіб в Уряді вирішили просто без зайвого галасу провести кадрову чистку.

Таке об’єднання є штучним і зроблене для того, щоб звільняти «непотрібних» людей і не мати жодних зобов’язань, вважає кандидат політичних наук Ростислав Балабан.

«Це однозначно не структурна реформа. В наших умовах зміна назви державної установи або таке об’єднання, що передбачає зміну назви та юридичної особи, дозволяє просто розпускати людей. Тобто зайвих звільняють, своїх ставлять», – коментує експерт.

 Показники агросектору значно знизились за рік

Цю гіпотезу фактично підтверджує і сам очільник новоспеченого Мінекономрозвитку Тимофій Милованов, який привселюдно заявив про власні брудні методи кадрової очистки.

«Сьогодні звільняють через реорганізацію. Легко! Всі це знають. В Міністерстві економіки я вивів всіх держслужбовців категорії «Б» за штат через реорганізацію. Це можна сьогодні зробити. Всі організації, підприємства реалізують ці схеми: роблять дві догани, якщо індивідуально, якщо масово – потрібна реорганізація», – не соромлячись, ділиться «секретами» головний економіст країни.

Другие новости