ПоддержатьУкраїнська

Діяльністю головного аудитора Міноборони Андрія Бойка зацікавились у Нацполіції та НАЗК

StopCor
StopCor

StopCor

Діяльністю головного аудитора Міноборони Андрія Бойка зацікавились у Нацполіції та НАЗК

Неважливо, як витрачають, важливо – як перевіряють? На посаду директора Департаменту внутрішнього аудиту Міноборони призначили Андрія Бойка – товариша голови відомства Андрія Тарана. А Бойко, своєю чергою, привів "власних" керівників територіальних управлінь і почав скорочувати "непотрібні" відділи. Хто й навіщо розвалює систему моніторингу використання чималенького армійського бюджету? Дивіться у сюжеті Кирила Вольного.

https://www.youtube.com/watch?v=A3x-SirBeBY&t=68s

Команда "СтопКору" вирішила краще познайомитись із біографією новопризначеного директора Департаменту Бойка Андрія Андрійовича, і виявилось, що комусь його призначення було дуже потрібне. Адже факти, які ми знайшли, свідчать про те, що працювати на цій посаді він не може.

Дивимось у декларацію Андрія Бойка, пункт 8 – Корпоративні права. Посадовець зазначає, що володіє долею фірми НВФ "БІМЕТАЛ". Це ж підтверджує і державний реєстр: станом на дату свого призначення Андрій Бойко – один з засновників та власників цієї фірми.

Цей факт грубо суперечить статті 25 Закону України "Про запобігання корупції", якою держслужбовцям забороняється займатись іншою оплачуваною (крім викладацької, наукової і творчої діяльності) або підприємницькою діяльністю, якщо інше не передбачено Конституцією або законами України.

Станом на 27 вересня пан Бойко був засновником підприємства Фото: скріншот

Понад те, посада директора Департаменту внутрішнього аудиту не передбачена у переліку посад, на яку можуть призначити військовослужбовця, якого визнано непридатним до військової служби.

Офіційно відомо, що в 2007 році Бойко отримав травму. В 2015-му він звільняється з лав української армії. А після цього, в 2016-му – отримує інвалідність. Це дозволяє йому подати до суду на свою військову частину з вимогою виплатити грошову допомогу з інвалідності, і в 2019 році він її отримує.

Цей факт зазначений і в його декларації, пункт 11 – Доходи, в тому числі і подарунки. Одноразова грошова допомога від військової частини склала понад 200 000 гривень.

Отже, у 2016 році рішенням військово-лікарської комісії Бойка визнано непридатним до військової служби, а вже за чотири роки, попри українські закони, його призначають на посаду директора Департаменту внутрішнього аудиту Міністерства оборони України.

Під час підготовки сюжету до ефіру стало відомо, що питанням сумнівного призначення Андрія Бойка та розвалу Департаменту внутрішнього аудиту зацікавились не тільки журналісти "СтопКору".

17 вересня до Міністерства оборони надійшло два запити про перевірку пана Бойка щодо можливих правопорушень, пов'язаних з корупцією: від Національного агентства з питань запобігання корупції та Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції. Тож, ми будемо уважно стежити за розвитком цієї історії, а ви – обов'язково підпишіться на наш ютуб-канал, аби не пропустити найцікавіше!

Другие новости