ПоддержатьУкраїнська

Фінансисти пояснили стрімке падіння курсу долара і дали прогноз на літо

StopCor
StopCor

StopCor

Фінансисти пояснили стрімке падіння курсу долара і дали прогноз на літо

В Україні протягом квітня 2017 року спостерігалося стрімке здешевлення долара. Якщо на початку квітня він оцінювався в 27,2 грн, то до кінця місяця це були вже 26,35 грн. Але на цінах на імпортні товари це не відіб'ється.

Новину повідомляє "Преса України".

"Зараз йде переоцінка всієї цієї ейфорії, що перемога Трампа зробить американську економіку більш динамічною і сильною. Ця переоцінка сталася", – говорить фінансовий аналітик Олександр Вальчишин.

Додайте "Євробачення" з туристами, довгі свята з подорожами. І потягнулися руки до обмінників – здавати валюту. Банкіри очікують приплив від 20 до 50 мільйонів доларів. Зараз серед 20, що здають, тільки один купує. І якби Нацбанк не підтримав долар, то може був би і по 25,5 грн. До речі, є і такі прогнози на червень.

На літо експерти прогнозують відсутність різких коливань курсу долара в Україні – він буде гойдатися, але без різких коливань.

Нагадаємо, українські міжнародні резерви збільшилися: НБУ фіксує зростання на 13, 57% за станом на перші числа травня 2017 року порівняно з даними за квітень.

Другие новости